Nu de grens van de koers van de bitcoin de tienduizend dollar is gepasseerd rekenen de bezitters van deze digitale munt zich rijk. Met de hoge waarde van deze cryptomunt wordt het voor criminelen ook steeds interessanter om hem te stelen. Uit een fysiek bitcoin apparaat of digitaal, de opmars van deze munt is koren op de molen van figuren die geen goede bedoelingen hebben.

Volgens Oskar van Deventer, onderzoeker bij het TNO worden bitcoin beurzen regelmatig beroofd en gaan soms daardoor failliet waardoor ze er dan niet meer zijn. De beveiliging doet ‘oldschool’ aan. Je zet je cryptocoins bij de bank, in een oude sok of in de multisig waardoor het allemaal wat moderner wordt. Als je je investering op en bank zet moet je iemand anders vertrouwen, voor een oude sok maak je je bitcoins  naar een apparaatje over. Door de multisig wordt vereist dat je het beheer verdeelt over drie plekken.

De multisig methode heeft als voordeel dat je niet bang voor hoeft te zijn voor de hack van een van de drie plekken. Twee van de drie geven je de mogelijkheid om bitcoin transacties te doen, mocht er een van de drie gehackt worden of gestolen dan ben je nog steeds niets verloren. De grote koersschommelingen van de bitcoin baren Oskar van Deventer, die erg thuis is in de wereld van bitcoin en blockchain, meer zorgen. Deze kan zomaar weer omlaag gaan. In het verleden is al eens gebleken dat de koers van deze munt na een gekte heel erg kan zakken en dat risico is nu natuurlijk ook aanwezig.

Bitcoin pinapparaten

Tegenwoordig kun je bitcoins gewoon uit een bitcoin pinapparaat halen. Het aantal bitcoin flappen tappen is sinds begin van dit jaar toegenomen van twee tot achttien en inmiddels zijn er wereldwijd al tweeduizend plekken waar je bitcoins kunt pinnen. In Oudenbosch is er inmiddels al een bitcoin pinapparaat gestolen maar wat betreft bitcoins heb je daar weinig aan. Als zo’n pinapparaat goed is ontworpen geeft hij zijn bitcoins niet zelf uit maar via internet.

 

Bron:  www.bnr.nl  bitcoin wordt nu ook diefstal gevoelig

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here