De bitcoin heeft onlangs de 6000 dollar overschreden en daarmee dus een recordhoogte bereikt. Op 20 oktober bereikte deze cryptomunt deze hoogste koers ooit en op het moment blijft hij rond deze 6000 dollar schommelen. Volgens  het internationale persbureau Reuters ligt de marktkapitalisatie nu op ongeveer 100 miljard dollar.

Tijdens het afgelopen jaar is de bitcoin al 500% in waarde gestegen ondanks de grote schommelingen en de grote beweeglijkheid van de koers. Er werd de afgelopen dagen intensief verhandeld en hierdoor steeg de koers van de bitcoin met procenten. Er wordt een combinatie van factoren als oorzaak genoemd voor deze verhoging. Met name de steeds groeiende interesse van rijke mensen als investeerders zorgt ervoor dat de banken genoodzaakt zijn om iets te doen met cryptomunten. Ook de ‘ICO-boom’ van dit jaar helpt er zeer beslist aan mee. Daarnaast denken dat sommige analisten dat het verbod op ICO’s in China en het sluiten van de Chinese markt van voorbijgaande aard zal zijn. China wil niet achter blijven omdat de meeste bitcoins in China worden ‘gedolven’.

Daarnaast is er uiteraard vertrouwen in de update welke er in november aan zit te komen. Met deze update zal de Bitcoin gaan splitsen. Het blijft natuurlijk allemaal speculeren . Toch moet gezegd worden dat de uitvinder van de bitcoin die bekend is onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto, volgens Quartz op nummer 247 staat op de lijst van de rijkste mensen ter wereld. Het schijnt dat Satoshi nog 980.000 bitcoins in  bezit heeft. Tel dat keer 6000 dollar dan hoeft hij zich over zijn toekomstige pensioen beslist geen zorgen te maken…..

 

Brond: www.daskapital.nl  –  Bam! Bitcoin boven de $6000

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here