stijging bitcoin april

Bitcoin heeft in de afgelopen vieren weken een sterke stijging doorgemaakt, maar blijft nog wel onderpresteren ten opzichte van de alternatieve cryptocurrencies (altcoins).

Nadat de bearish trendline op lange termijn weer een klein beetje is komen kijken, steeg ‘s werelds grootste cryptocurrency afgelopen weekend naar $9.021¬† – het hoogste niveau sinds 22 maart, volgens CoinDesk’s Bitcoin Price Index (BPI).

De marktkapitalisatie bereikte een hoogtepunt van $152 miljard en werd voor het laatst gezien op $ 148 miljard, volgens CoinMarketCap.

Maar de rally van BTC, hoewel indrukwekkend, ziet er vlak uit vergeleken met de prestaties van de top 25 cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie.

coinmarketcap top 25

Het is duidelijk dat tot nu toe de altcoins de sterkste groei hebben doorgemaakt. De minder bekende cryptocurrencies zoals Populous leidde duidelijk tot een cryptomarkt-rally.

EOS is nu de vijfde grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie, met dank aan de prijsstijging van 106 procent vanaf 1 april. Litecoin is gedaald naar nummer 6. Ondertussen staat bitcoin op de vierde plaat, ondanks dat hij sinds 1 april 34 procent is gestegen.

Bitcoin zorgt voor stijging altcoins

Het ‘onder presteren’ van BTC kan een aanwijzing zijn dat de cryptocurrency de stijging van de altcoins voedt. Bovendien worden de meeste altcoins verhandeld tegen BTC. Beleggers die geld in crypto-markten pompen, kopen dus eerst BTC en draaien het geld vervolgens naar altcoins. De recente daling van het dominantie percentage van bitcoin van 45,62 procent naar 37,98 procent (het laagste van vandaag) lijkt dit ook te suggereren.

De geschiedenis laat zien dat er een explosie plaatsvindt nadat BTC in een korte tijd een grote stijging heeft doorgemaakt. Zo zag de BTC-rally er bijvoorbeeld in december overdreven uit en werd eind december en begin januari een grote hoeveelheid doorgevoerd in goedkope altcoins.

rally december januari bitcoin

Echter, deze keer hebben de alternatieve cryptocurrencies Bitcoin overtroffen in een tijd dat de crypto-marktleider herstelt van een uitverkoop van drie maanden. Dit duidt op een groeiend vertrouwen in de alternatieve valuta en voegt ook geloofwaardigheid toe aan het argument dat de crypto-markt het dieptepunt heeft bereikt.

Vooruitstrevend konden de crypto-markten solide bieden, aangezien ‘s werelds grootste cryptocurrency getuige is geweest van een grote bullish uitbraak.

Vooruitzicht

Ondanks de terugval naar onder de $9.000 blijven de vooruitzichten optimistisch. Door de groei van het vertrouwen in de markt kan het de zwakkere investeerders verdringen (paniek verkopers). De bullish breakout suggereert dat de cryptocurrency waarschijnlijk de 200 dagen durende MA-hindernis van $ 9.737 op de korte termijn zal testen.

GA NAAR LITEBIT >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here