Voor het eerst sinds november stond de bitcoin onder de grens van 10.000 dollar maar hij veert weer op. Inmiddels dalen de koersen van diverse andere cryptovaluta ook al twee dagen op rij. De koersen van onder andere ethereum, ripple en litecoin zijn flink gedaald.

De koers van de grootste en meest verkochte cryptomunt, de bitcoin is ook in twee dagen tijd gedaald met een percentage van 30 procent volgens Coinmarketcap. De waarde van de bitcoin ging in december nog richting de 20.000 dollar.

De munt herstelde zich na de forse daling van deze week en is inmiddels weer voorbij de 10.000 dollar, hij koerst nu zelfs richting de 11.000 dollar. Bij digitale munten horen forse prijsschommelingen maar de afgelopen dagen zijn de koersen wel heel snel gedaald.

Er worden diverse oorzaken genoemd zoals de dreiging van China en Zuid-Korea om de handel in cryptovaluta in te perken en de aankondiging van de Franse minister dat er meer regulering moet komen om misbruik en witwassen tegen te gaan.

Daarnaast zijn er veel analisten die erop wijzen dat er de laatste maanden veel nieuwe beleggers in de bitcoin zijn gestapt wat de koers op zou blazen. Ontstaat er vervolgens een koersdaling dan wil deze groep er graag snel van af. Dit een een effect wat zichzelf versterkt en veroorzaakt ook hevige schommelingen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here