Bitcoin is al de hele week in de min en was al ver teruggezakt onder de $7700 rond de middag. Na dit punt te hebben bereikt leefde de koers sinds een paar dagen eindelijk weer op en noteerde de digitale munt weer $8600. Dit is nog steeds een halvering van een maand geleden en staat weer op het niveau van november. Veel ‘experts’ zijn nog sterkt verdeeld over de toekomst van de bekendste digitale munt.
Speculanten zien kans
Veel speculanten zien hun kans en de koers van Bitcoin schommelde de afgelopen 11 maanden steeds tussen de $8000 en de de $20.000.
John Beijer van Beursfoon geeft de hype voornamelijk de schuld van de vele nieuwe kopers in 2017 en de futures van Bitcoin die in december op de Amerikaanse beurzen CBOE en CBE werden aangeboden. Omdat de Bitcoin op deze beurzen verhandeld konden worden hadden veel mensen het idee dat de digitale munt ondertussen wel werd geaccepteerd door financiƫle instellingen. Echter kan je derivaten gewoon verhandelen via banken en brokers in Amerika. Al het positivisme is omgeslagen in een doom scenario. Dit heeft allemaal te maken door de initiatieven van verschillende overheden om cryptomunten te verbieden of meer te reguleren. Vele overheden zijn bang dat ze de grip verliezen op de traditionele financiƫle stelsels.
Mede door de ‘aankomende’ maatregelen en de enorme groei in korte tijd voor de Bitcoin en cryptocurrency exchanges konden zij de toestroom niet aan en waren er wachtrijen voor nieuwe klanten om zich in te schrijven voor deze platformen. Omdat zij die toestroom allemaal niet aankonden is dit ook omgeslagen in paniek en is het vertrouwen een klein beetje kwijt in deze markt.

Nieuwe kansen

Vele zien $8000 als een bodem en vanuit hier moet de bitcoinkoers de komende maanden weer in de lift zitten en moeten wij rekening gaan houden met koersen van $12000 en $14000. Blijf nog wel terughoudend voor nieuwe munten en de bestaande markt maar als je gaat investeren verspreidt het dan over 4 a 5 verschillende cryptomunten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here