De Nigeriaanse (P2P) Bitcoin uitwisseling, Bitkoin.Africa is gelanceerd op 1 oktober. De uitwisseling biedt momenteel alleen Nigeriaanse gebruikers de volledige functionaliteit, maar zegt dat klanten van “alle andere (Afrikaanse) landen” Bitcoins kunnen kopen.

Bitkoin.Africa staat de klanten van alle Afrikaanse landen in staat om Bitcoins te kopen

Nigeria is gastheer geworden voor een P2P Bitcoin-uitwisseling die de toegang tot Bitcoin in de hele Afrikaanse regio vergemakkelijkt. Bitkoin.Africa is gelanceerd door een team van Nigeriaanse ontwikkelaars waaronder Timi Ajiboye .

Op het platform is het momenteel alleen dat Nigeriaanse gebruikers in staat zijn om biedingen te plaatsen voor het verkopen van Bitcoins, maar biedt aanbiedingen om te kopen aan klanten uit “alle andere landen.” De uitwisseling biedt portemonnee en escrow-diensten, en vergemakkelijkt een scala aan betaalmethoden via Paystack. Volgens Techmoran verklaarde Ajiboye dat “elk Bitkoin Africa account wordt geleverd met een Bitcoin portefeuille die gebruikers in staat stelt om Bitcoin te bewaren, ontvangen en verzenden. Bitkoin Africa transacties worden online verricht en worden vergemakkelijkt door gebruikers ‘Nigeriaanse bankrekeningen of Naira debetkaarten. ”

Timi Ajiboye kondigde de lancering van Bitkoin.Africa aan via twitter, waarin hij postte dat hij en zijn team “de afgelopen vier maanden hard hebben gewerkt aan iets; een bitcoin-exchange voor Afrika. ‘Ajiboye heeft in 2016 internationale aandacht verworven voor zijn en zijn partners betrokkenheid bij de ontwikkeling van Muslimcondemn – een website die’ een collectie van alle gevallen waar moslims verkeerde werden veroordeeld in de naam van de islam ‘hosten in een poging om een ​​groter openbaar platform te bieden voor de sentimenten van islamitische moderaten.

Nigeriaanse toewijding voor Bitcoin en andere cryptocurrency zit in de lift.

Bitkoin.Africa komt op een relatief drukke markt van bedrijven die uitwisselingsdiensten leveren aan de Nigeriaanse Bitcoin community, met Luno, Remitano en NairaEX, die al voor de loyaliteit van lokale cryptocurrency gebruikers concurreren. Shopnow.ng, een e-commerce website die beweert dat het de eerste in zijn soort in Nigeria is om alleen Bitcoin als betaalmiddel te accepteren, heeft de afgelopen maanden de deuren geopend. Het suggereert dat vraag en aanbod van cryptocurrency lokaal groeit.

Shopnow heeft gemeld dat “Bitcoin populairder wordt in Nigeria en hedendaags heeft het land het grootste volume Bitcoin transacties in Afrika en volgens Googletrends, is Nigeria het land dat het woord” Bitcoin ” het meeste op Google zoekt wereldwijd. ‘P2P bitcoin trading op localbitcoins heeft sinds november 2016 een constante stijging van de volumes getoond. De wekelijkse handelsvolumes circuleerden de afgelopen weken tussen 900.000.000 en 1.100.000.000 Nigeriaanse Naira-gebieden, met uitzondering van de plotselinge piek van ongeveer 1.866.600.000 in de week van de vijf augustus.

De toegenomen toegang van Nigeriaanse investeerders tot de markten voor cryptocurrency is niet door de Centrale Bank van het land onopgemerkt. In de afgelopen maand heeft de adjunct-directeur van de Centrale Bank van Nigeria, Musa Jimoh, verklaard dat de bank “niet kan stoppen met de golven die door de blockchain-technologie en zijn derivaten worden gegenereerd” tijdens een recente conferentie in Lagos. David Isiawe, voorzitter van de Informatiebeveiligingsvereniging van Nigeria, zei op dezelfde conferentie: “de realiteit … is dat de blockchain en cryptocurrency feiten zijn die we onder ogen moeten zien of we dat leuk vinden of niet. We kunnen deze realiteit niet negeren. ‘

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here