Door het Amerikaanse startup Bitwise is er als eerste en particulier indexfonds voor crypto munten in de markt gezet. De volgende stap is een ETF voor het grote publiek. Een ETF, ook wel tracker of indextracker genoemd, is een beursgenoteerd fonds dat een index volgt.

Het eerste bedrijf met een particulier indexfonds voor crypto munten is het Amerikaanse Biwise Asset Management. Medeoprichter Hunter Horsley zegt in een interview met Summit Roy van ETF.com dat de volgende stap een ETF is voor het grote publiek.

De door Biwise zelf ontworpen Hold 10-index geldt als basis voor het indexfonds. Deze Hold 10-index bevat de tien bekendste digitale munten waaronder zijn bijvoorbeeld de bitcoin, ethereum, litecoin en ripple. Deze tien munten worden mee genomen gewogen naar hun marktkapitalisatie. Daarmee wordt in totaal 85% van de markt voor cryptovaluta gedekt.

Beheervergoeding vrij hoog

De beheervergoeding van het indexfonds is volgens Horsley met 2,5% nog vrij hoog. Verwacht wordt dat deze in de toekomst lager zal worden en zeker als er een vergunning is voor een ETF die zal worden aangeboden aan het grote publiek. Op het moment is het in deze maand ingezette Biwise Hold 10 Private Index Fund alleen nog beschikbaar voor een selecte groep particuliere beleggers.

Horsley wil geen voorspellingen doen ten aanzien van de toekomstige waarde van bijvoorbeeld bitcoin of ethereum. Hij schat in dat de prijsstijgingen niet zo door zullen gaan als in 2017 maar is wel van mening dat de waarde van de digitale munten in de komende tijd toe zal nemen.

 

Bron: www.iexprofs.nl  Eerste ETF voor cryptocurrencies is in de maak

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here