In navolging van verschillende Amerikaanse banken heeft de Britse Lloyds Banking Group het aankopen van cryptovaluta via een creditcard geblokkeerd. De Britse Lloyds Banking Group is een banken organisatie waar meerdere banken onderdeel van zijn.

Een woordvoerder van de bankengroep vertelde eerder tegen The Guardian, “De Lloyds Bank, Bank of Scotland, Halifax en MBNA accepteren geen transacties waarbij cryptovaluta worden aangeschaft met een creditcard”.Volgens The Guardian zijn zij de eerste Europese banken die dergelijke maatregelen neemt. Een andere Britse krant The Telegraph gaat het verbod maandag (vandaag) al in en werkt de bank met een zwarte lijst van verkopers. Het is niet bekent of dit een tijdelijk verbod is of een permanente.

Koersdip Bitcoin

Afgelopen weekendend gaven de Amerikaanse banken zoals JPMorgan Chase, Bank of America en Citigroup al het startschot om het voor de consument handelaren moeilijker te maken om cryptovaluta te kopen via een creditcard. JPMorgan vertelde via een woordvoerder aan Bloomberg dat zij niet het risico willen lopen voor het kopen van Bitcoin en andere cryptovaluta. Dit verbod ging zaterdag al in, de Bank of America blokkeert de creditcard aankopen al vanaf vrijdag. Dit geldt voor zowel persoonlijke als zakelijke creditcards.

Verder vertelde het persbureau Bloomberg dat banken risico’s lopen als klanten hun aankopen niet terug kunnen betalen. Door al deze maatregelen en onzekerheden in de markt heeft Bitcoin veel waarde in moeten leveren. Halverwege december bereikte de Bitcoin haar all time high met een waarde van rond de 20.000 dollar maar sinds deze piek is het aan een vrije val begonnen en heeft het nu nog ongeveer een waarde van 8000 dollar.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here