Twee ondernemers uit het Verenigd Koninkrijk – de oprichter van het lingeriemerk Ultimo  barones Michelle Mone en haar partner Douglas Barrowman – hebben 50 luxe appartementen in Dubai verkocht. Dit is misschien niet zo bijzonder, maar wel dat ze al die 50 appartementen hebben verkocht tegen een Bitcoin prijs volgens een rapport van Business.

In september verleden jaar kondigde het miljardairs koppel al aan om appartementen in Dubai te verkopen in ruil voor Bitcoins.

De luxueuze ontwikkeling van Aston Plaza and Residences ter waarde van $ 325 mijoen werd in september 2017 in Dubai gelanceerd en zal naar verwachting in 2020 voltooid zijn. Bij de aankondiging van het project hebben Mone en Barrowman beloofd 150 van de 1.300 appartementen die ‘Aston’ bevatten te verkopen voor voor Bitcoin.

In februari waren 50 van die appartementen al verkocht, vertelden de twee ondernemers aan Business Insider. Michelle Mone voegde toe dat sommige kopers wel twee appartementen kochten, en één persoon kocht er maar liefst tien.

Het aanbod van Bitcoin varieert van studio’s die $ 130.000 per stuk kosten, ongeveer gelijk aan 15,5 bitcoins op het moment van de pers, tot appartementen met twee slaapkamers voor elk $ 380.000 of, ruwweg, 45 bitcoins.

Zoals gemeld door CNBC in september vorig jaar, beloofde het echtpaar oorspronkelijk om 150 appartementen te verkopen voor Bitcoin, wat de “eerste grote ontwikkeling van deze omvang” was die beschikbaar was voor aankoop in een digitale valuta. Barrowman merkte daarbij op dat ze nog steeds vragen ontvangen, maar ze hebben nog geen nieuwe reeks ontwikkelingen vrijgegeven.

Op 6 februari rapporteerde Business Insider over de Initial Coin Offering (ICO) van Mone’s en Barrowman’s Equi, een VC-investeringsplatform op basis van Ethereum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here