Cryptocurrency exchange is niet toegestaan in Namibië door een decennia oude wet en daarom mogen handelaren uit het Afrikaanse land geen betalingen accepteren voor goederen en diensten, dat meldde de centrale bank van Namibië. De bank maakt verder bekend dat cryptocurrency risico’s met zich mee brengen om geld wit te wassen en dat de munt veel tekortkomingen heeft omdat er geen overheid bemoeienissen zijn.

Het rapport ging nog verder van de Centrale Bank

“Naast de bank die geen virtuele valuta als wettelijk betaalmiddel in Namibië herkent, herkent het het ook niet als een vreemde valuta die kan worden uitgewisseld voor lokale valuta. Dit komt doordat virtuele valuta’s niet worden uitgegeven of gegarandeerd door een centrale bank ondersteund door een commodity. ”

Terwijl in het rapport wordt erkend dat cryptocurrencies kunnen worden gebruikt om overmakingen en andere consumentenbetalingen te vergemakkelijken, door te verhandelen in en uit fiat valuta’s, zei het dat “wegens het ontbreken van een juridisch uitgangspunt, de bank niet in staat is dergelijke activiteiten in Namibië te onderschrijven bij het moment.”

Zelfs het betalen van bitcoin voor een kop koffie is blijkbaar verboden.

“Virtuele valuta’s kunnen niet worden gebruikt om te betalen voor goederen en diensten in Namibië,” zei de centrale bank. “Bijvoorbeeld, een lokale winkel mag geen virtuele valuta betalen of accepteren in ruil voor goederen en diensten. Gebruikers van virtuele valuta’s dienen daarom voorzichtig te zijn bij het omgaan met dit soort valuta of wanneer ze worden vergeleken met e-geld”, wat betekent fiat valuta in digitale vorm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here