De overeenkomst met de bitcoin en de traditionele valuta is dat je ze op twee manieren  kunt begraven, letterlijk en figuurlijk. De grootste cryptomunt op dit moment, de bitcoin is door de Chinese centrale bank onder de zoden gestopt. Bekend is dat de Chinese overheid niet zo weg was van deze cryptomunt die zo ontzettend populair was onder de Chinese bevolking.

Om deze reden draaide de centrale bank in China de nationale bitcoin beurzen de nek om. Eerder moesten een aantal ICO’s er ook al aan geloven. Ondanks dit steeg de koers flink door en juist daarom kijkt de eindbaas bij de Chinese centrale bank, de heer Pan Gongsheng, tevreden terug op wat hij toen heeft besloten. Volgens hem blijft de bitcoin een bubbel en moet je alleen nog even wachten op de ter aarde bestelling. Vervolgens nog even het letterlijk begraven van de cryptomunt. Dit kan eenvoudig met de gewone digitale munt, of een harde schijf waar bitcoins op staan.

Een IT’er in Engeland zegt dat hij de 7500 bitcoins die hij had verdiend met minen op de vuilnisbelt heeft gegooid. Dit verhaal vertelde hij ook al in 2013 maar dit krijgt nu weer extra aandacht omdat deze 7500 bitcoins nu een waarde zouden hebben van 90 miljoen dollar. Nu geloven wij dit verhaal niet zo omdat het erg onwaarschijnlijk is dat iemand 1 miljoen dollar, wat de waarde was in 2013, niet zomaar weg zou gooien. Nu wil de beste man, net als vier jaar geleden, de vuilnisbelt af gaan graven wat volgens hem een erg duur project is. Hij zou natuurlijk een ICO kunnen overwegen om deze operatie te kunnen financieren. Vervolgens zou hij dan stiekem met het geld naar de Bahama’s kunnen verhuizen.

 

Bron: www.daskapital.nl  China begraaft bitcoin

GA NAAR BINANCE >>

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here