Zoals gemeld door CnLedger, wat een betrouwbare nieuwsbron voor cryptocurrency in China is , kunnen de verkopers van het land legaal crypto accepteren als betaalmethode.

Volgens lokale rapporten erkende het Shenzhen Court of International Arbitration Bitcoin officieel als eigendom, waardoor particulieren en bedrijven Bitcoin kopen en overdragen zonder in strijd te zijn met de bestaande financiële regelgeving.

“Chinese rechtbank bevestigt dat Bitcoin wettelijk beschermd is. Shenzhen Court of International Arbitration heeft een zaak geregeerd met betrekking tot cryptos. In het vonnis: de GN-wet verbiedt het bezit en de overdracht van bitcoin niet, wat wettelijk moet worden beschermd vanwege zijn eigendomsrecht en economische waarde. ”

Handelen en betalingen met Bitcoin in China is niet illegaal

Katherine Wu, een cryptocurrency-onderzoeker bij Messari, vertaalde en analyseerde rechtbankdocumenten vrijgegeven door het Shenzhen Court of International Arbitration om zich te verdiepen in de redenering achter de beslissing van de rechter om Bitcoin als eigendom te beschouwen.

Wu legde in feite uit dat vanwege het gedecentraliseerde karakter van Bitcoin dat financiële vrijheid en economische waarde biedt aan de eigenaar, het actief als onroerend goed kan worden erkend.

“De partij beweert dat Bitcoin kenmerken van bezit (SOV) heeft, gecontroleerd kan worden door de eigenaar en economische waarde heeft voor de eigenaar. Het overtreedt geen wetten. Deze rechter is het ermee eens, “zei Wu.

Als zodanig benadrukte de rechtbank dat ongeacht de wettigheid van Bitcoin en andere belangrijke cryptocurrencies, de verspreiding en betaling van Bitcoin niet illegaal is. Dat betekent dat verkopers cryptocurrencies vrij kunnen accepteren als betaalmethode zonder de lokale wetgeving te overtreden.

“Naar de mening van de arbiter is het niet illegaal om bitcoin te legaliseren en omcirculeren en betalen. Bitcoin heeft niet dezelfde rechten als fiat, maar dat betekent niet dat het houden of betalen met crypto illegaal is. ”

Eerder deze maand publiceerde China’s oudste technologiepublicatie Beijing Sci-Tech Report (BSTR), een gerespecteerd mediabedrijf in het land, zijn plannen om Bitcoin te accepteren voor zijn jaarlijkse abonnement om het gebruik van de blockchain en praktische use-cases van de dominante cryptocurrency te promoten.

BSTR onthulde dat vanaf 2019 het jaarlijkse abonnement op zijn magazine zal worden verkocht tegen een prijs van 0,01 BTC, ter waarde van ongeveer $65. Als de prijs van BTC in de toekomst aanzienlijk stijgt, verklaarde de publicatie dat deze zijn klanten zal compenseren.

Verschillende hotels in de grote steden in China zijn ook begonnen met het accepteren van cryptocurrencies, waarvan er één zichzelf branded als Ethereum Hotel en verdiensten en kortingen biedt aan diegenen die betalen voor hun diensten met behulp van Ethereum.

Wat zegt dit over China?

Met het oog op de optimistische houding van China ten aanzien van blockchain-technologie en positieve opmerkingen over de sector gemaakt door overheidsinstanties, is het duidelijker geworden dat de overheid een algemeen verbod op cryptocurrency-handel heeft ingesteld om de devaluatie van de Chinese yuan te voorkomen en speculatie op de markt te beperken .

Maar over het algemeen staat de overheid open voor crypto en het gebruik van de blockchain om bestaande infrastructuren en problemen met betrekking tot software en gegevensafhandeling te verbeteren.

GA NAAR BINANCE >> Verkopen bij Bitonic

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here