Coinbase, de crypto-exchange-gigant van $ 8 miljard, is een van de vele crypto-investeerders van grote namen die een project ondersteunen dat erop gericht is om de Amerikaanse effectenindustrie te revolutioneren met behulp van blockchain-technologie.

Brian Armstrong, Coinbase CEO, vertelde het publiek tijdens TechCrunch’s Disrupt-evenement in San Francisco afgelopen september dat zijn bedrijf van plan is de feitelijke marktplaats te zijn voor het kopen en verhandelen van crypto-effecten. Nu heeft Coinbase Ventures – de VC-arm – een startup ondersteund die de vraag naar een dergelijk beveiligingsproduct in de markt wil helpen creëren.

Securitize biedt een reeks services aan waarmee bedrijven op blockchain gebaseerde beveiligingstokens kunnen maken. Gisteren werd bekend dat het een serie A-ronde van $12,75 miljoen onder leiding van Blockchain Capital heeft opgehaald met deelname van investeerders die Japan’s Global Brain, Ripple’s Xpring-fonds en Coinbase Ventures omvatten.

De investering is voornamelijk fiat-valuta met “een klein percentage” tokens; de laatste zal worden omgezet in fiat-valuta of worden aangehouden in stablecoin, bevestigde het bedrijf.

Een voormalig CEO van Telefonica’s R & D-divisie, Securitize CEO en oprichter Carlos Domingo stapte in de blockchain-ruimte toen hij mede-oprichter was van het “tokenized” VC-bedrijf Spice. Later verzelfstandigde hij Securitize als een manier om de Amerikaanse effectenindustrie te ontwrichten, die hij vasthoudt aan ongeveer $ 7 miljard per jaar.

Het doel van Securitize is om aandelen in essentie te symboliseren om extra transparantie, meer handel / liquiditeit en efficiëntere processen te bieden, vertelde Domingo aan TechCrunch. Zo kunnen beleggers bijvoorbeeld aandelen gemakkelijker en transparant kopen en verkopen, terwijl het bijhouden van captafels – van oudsher een rommelige onderneming – meer procesgestuurd en duidelijk kan zijn.

De startup is niet van plan om zich bezig te houden met handelen – dat verklaart waarom het een aantal uitwisselingen als investeerders op zich heeft genomen – maar het zal in plaats daarvan het raamwerk bieden aan bedrijven met een symbolisch karakter. Dat omvat het ontwikkelen van het token zelf, evenals processen zoals regelgevend beheer, diensten voor investeerders, slimme contacten en meer; alles wat bedrijven toestaat om beveiligingstokens te lanceren via een proces dat het een “Digital Security Offering” of DSO noemt.

Het idee om ‘alles te decentraliseren’ terug te dringen, zei Domingo: ‘Blockchain is nu eenmaal een betere manier om met effecten om te gaan.’

Domingo zei dat Securitize heeft gewerkt met compliance-advocaten in de Verenigde Staten om diensten aan te bieden in verschillende staten. Hij wordt verder gesteund door een SEC-aankondiging die deze maand leek te steunen op het idee van beveiligingstokens, die worden gereguleerd als gewone effecten, hoewel hij optimistisch is dat de use case verder gaat dan cryptocurrency die niet voldoet aan de Howey-test.

“De kans is niet alleen om met blockchain-bedrijven te werken,” legde hij uit in een interview. “Dit zijn de eerste stappen, maar de grote kans ligt in het digitaliseren van private en publieke aandelen.”

Domingo kijkt ook naar toekomstige groeikansen in de toekomst, hoewel een belangrijker onderwerp is de lancering van Securitize’s eigen veiligheidstoken volgend jaar, als het bedrijf zich verder heeft gestabiliseerd. Dat gezegd hebbende, beweert Domingo dat het al rendabel is.

Hij gelooft dat het ‘scharniermoment’ voor digitale effecten zal zijn wanneer uitwisselingen hen beginnen te bieden aan het publiek. Coinbase heeft al stappen ondernomen om dat te doen, maar het tijdschema voor de lancering is onduidelijk. Domingo, de oprichter en CEO van Securitize, is van mening dat de eerste lanceringen voor het einde van dit jaar zullen plaatsvinden.

“2019 zal het jaar zijn waarin je 10-15 beurzen ziet die effecten verhandelen op een legale manier”, voorspelde hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here