waarde markt cryptocurrency stijgt nog veel meer

Daniel Masters, die eerder leiding gaf aan JPMorgan’s wereldwijde tradingdesk voor energie, zegt dat cryptocurrencies een financiële revolutie stimuleren.

Masters is nu voorzitter van de digitale investeringsbank Coinshares en chief investment officer bij Global Advisors en hij legde in een interview met Bloomberg uit hoe distributed ledger-technologie zorgt voor een democratisering van peer-to-peer transacties wat internet deed voor de democratisering van nieuws . “Dat is de kern van wat dit een revolutie maakt”, vertelde Masters aan Blooomberg.

Lekkage probleem

Bloomberg vroeg hem naar de mogelijkheid van het probleem van ‘lekkage’ in het fractionele reserve-monetaire systeem, waarbij slechts enkele van de deposito’s van een bank worden gedekt door activa. Masters zei nee, cryptocurrencies creëren geen lekkage in die invloed, althans nog niet.

Masters beschreef een ‘regulatory sandbox’-omgeving waar digitale assets tot eind 2017 de laatste vijf jaar of zo verbleven. Hij zei dat een ecosysteem van $ 1 miljard – $ 10 miljard groot ‘ al van invloed kan zijn op het huidige financiële systeem.

Maar met de brullende markt in de buurt van $ 1 triljoen in combinatie met alle crypto-getankte krantenkoppen, werden cryptocurrencies “plotseling regelgevers, banken … centrale banken en regeringen besloten dat niet langer kon worden genegeerd,” zei Masters. “Ik denk niet dat er enige bezorgdheid is van die gemeenschap op het moment dat er lekkage is maar ik denk dat ze zich beginnen te realiseren dat daar in de toekomst mogelijkheden voor zijn”, voegde hij eraan toe.

IMF-chef Christine Lagarde zei vandaag in een blogpost dat cryptocurrencies “geen direct gevaar” vormen voor de economie.

‘Crypto-markt zal veel groter zijn’

De manier waarop Masters de wereld ziet, is nooit een ‘gevecht tot de dood tussen crypto en het oude financiële systeem van USD / GBP’ geweest. In plaats daarvan zegt hij dat het gaat om ‘welk deel van het totale financiële ecosysteem toekomt aan cryptocurrencies’, en voegt eraan toe: Ik denk dat zelfs als het op een gegeven moment slechts 5% is, die markt dan nog steeds veel groter zal zijn dan nu het geval is. ”

Masters beheert meer dan $ 800 miljoen aan activa voor cryptocurrency voor zowel passieve als actieve strategieën voor toonaangevende munten zoals Bitcoin, Ethereum, Zcash en Monero tot ICO’s. Wat betreft het wegblijven van de zwendel ICO’s, wees Masters naar een “meertraps screeningproces” waardoor minder dan 3% van de kleine ICO’s die naar hen toekomen het door hun filter haalt.

Masters heeft bitcoin onlangs aangeprezen als “het spel” van 2018 voordat de markt van cryptocurrency een stevige correctie onderging. Hij zei toen dat hij ICO-aanbieders leuk vond met “non-forkable / blockchain-specifieke ideeën.” Masters heeft naar verluidt bitcoin in bezit sinds 2012 de bekendste digitale munt een waarde van $ 100 was.

GA NAAR COINBASE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here