tether digitale munt gekoppeld aan dollar

De cryptomunt Tether wordt steeds populairder onder beleggers gezien de handel in deze digitale munt tether (USDT) de afgelopen maanden flink is toegenomen. Deze omstreden munt is een cryptomunt welke gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar.

De waarde van deze munt wordt gegarandeerd omdat het bedrijf voor elke token die is uitgegeven altijd een zelfde waarde in kans houdt. Hierdoor zou er een stabielere munt ontstaan waar investeerders op terug kunnen vallen bij het handelen in andere digitale valuta. Dit vermijdt de wilde koersschommelingen van de bitcoin maar geeft wel alle voordelen van een munt welke is opgebouwd op de blockchaintechnologie.

De handel tussen bitcoin en tether is sinds het begin van dit jaar flink gestegen volgens Morgan Stanley en dit zou alle te maken hebben met de koers van de bitcoin. Deze is alles behalve stabiel en zakte op sommige dagen behoorlijk is waarde.

De tether heeft een groot aandeel van het handelsvolume opgeëist tijdens de meest recente bear market, de periode waarin het marktsentiment overwegend negatief is.

morgan stanley rapport over tether

Door Morgan Stanley zijn er in een rapport gegevens verzameld van meer dan 350 handelsplatforms. Hieruit blijkt dat een schatting aangeeft dat er in maart 14,2 procent van alle bitcointransacties in tether werden gedaan. In oktober was dat slechts 1 procent. Volgens Stephen Kade van TrueUSD neemt de handel in tether toe als de volatiliteit van de bitcoin toeneemt.

Tether niet onomstreden

Ondanks dit alles is de tether toch niet onomstreden. Afgelopen maand november werd er bekend gemaakt dat er door hackers 31 miljoen dollar aan tether-tokens buit zijn gemaakt. Na deze aanval waren er geruchten dat het bedrijf Tether grote problemen zou hebben met betalingen. Tether is gelinieerd aan de cryptoruilbeurs Bitfinex. De geruchten kwamen onder meer van iemand die het pseudoniem Bitfinex’ed online gebruikt. Door deze persoon wordt in diverse uitvoerige stukken geclaimd dat Bitfinex tether-tokens uit het niets creëert en deze zou gebruiken om bitcoin te kopen om zo de prijs omhoog te drijven.

In december liet persbureau Bloomberg critici aan het woord die beweren dat het bedrijf achter tether niet genoeg dollars zou hebben om alle uitgegeven tokens te kunnen dekken. Bloomberg vraagt zich af of de 814 miljoen dollar aan tether-tokens wel echt bestaan. Dit wordt beaamd door Kade van TrueUSD die zegt dat er nog steeds niet is aangetoond dat ze daadwerkelijk de dollars in kas hebben.

Tether gaat grotere rol spelen

Ondanks dit hebben Binance en OKEx, twee grote ruilbeurzen, eind vorig jaar tether toegevoegd. Door deze beide paltformen wordt er geen betaling in fiatgeld geaccepteerd dus wanneer de bitcoin en andere cryptomunten naar beneden gaan dan zoeken de handelaren hun toevlucht in tether. Deze is door de koppeling met de dollar stabiel, aldus Morgan  Stanley. De tether zal in de huidige markt een grotere rol gaan spelen, aldus een cryptokenner.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here