Larry Fink, de baas van vermogensbeheerder BlackRock, heeft grote verwachtingen van de blockchain. Toch is deze topman van de grootste vermogensbeheerder ter wereld niet echt te spreken over de golf van cryptovaluta waarmee op het moment Wall Street mee wordt overspoelt. Volgens Fink wijst de explosieve groei van de bitcoin, de cryptomunt welke dit jaar al meer dan 350 procent is gestegen, op ‘schandelijk gedrag’.

Larry Fink is de baas van BlackRock, een vermogensbeheerder welke met 5.700 miljard dollar aan belegd vermogen het grootste beleggingshuis ter wereld is. Fink zei tijdens een video-intervieuw met persbureau Bloomberg dat de grote groei van cryptomunten een teken is dat er veel geld wordt witgewassen en dat er veel geld door mensen wordt verplaatst.

Nast deze mening is Fink toch voorstander van de digitale munt, maar dan een universele munt. Met een mondiaal en transparant systeem zou het witwassen van crimineel geld niet meer bestaan.

Bitcoin afgebrand door Wall Street

Op Wall Street is Larry Fink niet de eerste grote baas die zijn mening uit over de explosieve groei van de bitcoin en andere cryptomunten. Het is allemaal begonnen met JP Morgan-baas Jamie Dimon. Hij bestempelde de bitcoin vorige maand als frauduleus. Hij vergeleek de cryptohype met de tulpengekte uit de 17e eeuw en noemde de bitcoin een ‘modegril’. Hierin nam zijn collega Morgan Stanley een gematigder standpunt in.
Zakenkrant Wall Street Journal kwam afgelopen maandag met het bericht dat Goldman Sachs misschien een handelsplatform voor de bitcoin gaat opzetten.

Voor BlackRock zijn er nog geen plannen in de richting van cryptovaluta. Hierin is Fink heel duidelijk. “Vanuit hun klanten is er geen vraag naar de beleggingen in cryptovaluta.”

Bron: www.cryptopoint.nl – cryptomunten zijn vooral een graadmeter van witwaspraktijken…….enz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here