Binance naar malta

De grootste handelsbeurs voor cryptovaluta ter wereld, Binance, opent een kantoor op het eiland Malta. Binance werd vorig jaar opgericht in China en zij hopen te kunnen profiteren van het gunstige klimaat in het land voor cryptobedrijven.

Binance oprichter Zhao Changpeng zegt hierover: ‘Malta heeft erg progressieve regels ten aanzien van cryptomunten en fintech. Binance is optimistisch dat ze daar snel een samenwerking met een bank kunnen aankondigen’.

In China en de Verenigde Staten worden cryptomunten als bitcoin en ethereum steeds strenger onder de loep genomen door de toezichthouders. Daarentegen ontpopt Malta zich steeds meer een meer als een goede vestigingsplaats voor fintechbedrijven. Er wordt bijvoorbeeld nu gewerkt aan een officieel certificeringssysteem voor  blockchain gerelateerde bedrijven. Ook komt er toezicht op de introductie van nieuwe cryptomunten.

De grootste handelsbeurs voor cryptovaluta Binance heeft al in meerdere landen kantoren. De hoofdvestiging werd opgezet in China maar verhuisde al naar Japan. Ook daar kwam er steeds meer tegenwind van toezichthouders. Oprichter en topman Zhao werd al snel miljardair. Binnen een jaar na de oprichting kon hij hij vele miljoenen op zijn bankrekening bijschrijven.

Met fiat geld cryptomunten kopen op Binance

Crypto kopen met euro’s en dollars op Binance

Nu Binance Azië achter zich laat en verhuist naar Europa heeft de exchange grote plannen. Ze hebben na het bekendmaken van de verhuizing ook gezegd dat ze in Europa willen gaan samenwerken met banken om een fiat-to-crypto exchange te creëren. Hiermee willen ze er voor zorgen dat je binnenkort met fiat geld (euro’s, dollars) cryptomunten en Bitcoin kan kopen op Binance. Die mogelijkheid bieden ze ook niet in Azië aan en het is nu voor veel nieuwe gebruikers af en toe onduidelijk hoe ze kunnen handelen op Binance. Je kan op onze pagina terecht voor een handleiding van Binance.

Malta biedt Binance meer mogelijkheden

De premier van het eiland liep al iets vooruit op het nieuws en reageerde al op Twitter. De premier was zeer verheugd en gaf aan dat Malta zich ruimhartig wilt profileren als het gaat om cryptocurrencies. De gesprekken zijn al in ver gevorderd stadium en er is al gesproken over regulering van de exchange en ICO’s. Malta is zo vooruitstrevend dat er ook al geruchten gaan dat er een speciale Maltese Digitale Innovatie Autoriteit wordt opgericht die blockchain bedrijven wil gaan certificeren en reguleren.

Of het gunstige belastingklimaat voor buitenlandse ondernemers van Malta ook van invloed heeft is niet bekend.

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here