Na de wat negatieve berichten vanuit Azië of het verbod van nieuwe uit te brengen ICO was de cryptowereld even in rep en roer. Veel beleggers vertrouwden de handel niet meer en trokken hun munten weg van de verschillende exchange of ruilden hun cryptomunten om voor Dollars en Euro’s. De markt is zich weer goed aan het herstellen en het vertrouwen is ook weer teruggekomen. Dat is heel goed te zien aan het koersverloop van Bitcoin. Deze is al vanaf september bezig met een opmars en heeft zelfs al even boven de 5.800 dollar gestaan en rijkt de ene recordprijs aan de ander.

Bitcoin in de lift

De koers van deze leidinggevende cryptomunt steeg vandaag, vrijdag de 13e even boven de 5.800 dollar en schommelt nu tussen de 5.600 – 5.700 dollar. De markt beweegt hoe wij die van hem kennen en heeft een hoge correlatie. Het is daarom ook geen hogere wiskunde dat veel andere cryptomunten mee liften op het succes van Bitcoin.

Dit is goed terug te zien in de ontwikkelingen van de afgelopen maand. Op 15 september had Bitcoin een bodem van 2.900 dollar en vanaf 15 september tot nu zijn 9 van de 10 grootste cryptomunten ook in waarde gestegen, dat is goed te zien in de grafiek hieronder. Sommige stijgingspercentages lopen wel sterk uiteen.

In deze grafiek is heel duidelijk te zien dat één munt niet mee wilde liften met het succes van Bitcoin en dat is Bitcoin cash. Deze cryptomunten is het resultaat van een hard fork van Bitcoin zelf na onenigheid in de community van Bitcoin over de technologie.

Bitcoin cash grootste daler

Moet je nagaan dat Bitcoin cash in augustus nog stond voor een waarde van bijna 900 dollar in je wallet en is deze cryptomunt langzaam gedaald tot een waarde van 311 dollar.

De grafiek die je hieronder ziet is gebaseerd op het marktaandeel van de cryptomunten vanaf 15 september en dan kom je uit op BitConnect, Bitcoin, NEO, Ripple, Ethereum, Litecoin, Dash, NEM, Monero en Bitcoin cash. De totale cryptovalutamarkt staat voor een waarde van 169 miljard dollar. Van deze totale markt heeft Bitcoin een marktaandeel van 55% dat staat voor een waarde van 93 miljard dollar.

 

Bron:   www.businessinsider.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here