Aan het eind van het afgelopen jaar hebben 13 crypto specialisten hun voorspellingen voor de koers van bitcoin flink verlaagd maar toch geloven zij nog steeds in een enorm groeipotentieel voor deze digitale munt.

Door de Australische vergelijkingssite finder.com zijn er resultaten bekend gemaakt van zijn Cryptocurrency Predictions Survey. Hierin wordt de voorspelling gedaan over het verloop van de belangrijkste cryptomunten in 2018. Uiteraard moeten voorspellingen voor koersontwikkelingen van cryptovaluta over acht maanden niet al te serieus nemen. Vooral als we letten op de enorme koersschommelingen van digitale munten.

waarde bitcoin groeit weer

De eerste drie maanden van dit jaar had de bitcoin zijn op 1 na slechtste kwartaal ooit. Hij verloor meer dan 50 procent ten opzichte van de dollar. Toch laten de 13 finetech-experts zich niet afschrikken en komen zij met optimistische prognoses. Zij zijn van mening dat de bitcoin op 31 december van dit jaar nog steeds een stand van 21.485 dollar zou kunnen bereiken. De afgelopen maand maart was de voorspelling nog 38.000 dollar.

Vrijdagmorgen was de koers van de bitcoin nog 6.600 dollar en ethereum was naar 367 dollar gezakt. De grootte stijger is de dogecoin. Deze munt werd ooit door iemand als grap geïntroduceerd. Hij werd bedacht door Jackson Palmer, een grote cryptocurrency fan en met deze munt wilde hij laten zien hoe absurd het was dat mensen grote sommen geld in zoiets als cryptomunten staken. Binnen twee maanden was dit grapje 50 miljoen dollar waard.

De op een na grootste stijging voor dit jaar wordt verwacht van de cardano, gevolgd door de ripple. Beide munten zijn eenvoudig te kopen via Bitvavo.

GA NAAR BITVAVO >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here