We naderen het einde van 2017 en Bitcoin en lijkt zijn eigen rally maar niet te stoppen. Onder deze groei zijn er veel ontevreden Bitcoin miners en die zijn bezig om hun eigen Bitcoin versie te tonen. Wat kan je deze maand nog verwachten voor gekte en hard forks.

Steeds meer mensen hoor je praten over Bitcoin en deze gekte zal in 2018 alleen nog meer toenemen. Veel investeerders zien ook kansen met Bitcoin-alternatieven zoals Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond en Bitcoin Cash. Maar wat is dan al het verschil tussen de versies van Bitcoin?

Een nieuwe versie van een Bitcoin is gericht op het verbeteren van een bepaalde fout die in het originele Bitcoin-protocol zit. Bovendien wacht de wereld op veel meer van deze nieuwe Bitcoins om het originele Bitcoin-protocol af te schaffen. In de laatste maand van 2017 verwachten de cryptocurrency maar liefst drie Bitcoin hard forks. Maar in 2018 zullen er nog vele volgen. De insiders van de cryptocurrencies noemen deze periode “initial fork offering world”. Hiermee bedoelen ze dat dit nog maar het begin is van de hard forks.

Welke hard forks volgen er?

De komende Bitcoin forks zullen de volgende namen krijgen,  Super Bitcoin, Bitcoin Silver, Bitcoin Platinum, Bitcoin Cash Plus en Bitcoin Uranium. In feite zijn al deze munten bedoeld om de problemen van schaalbaarheid en centralisatie van de originele Bitcoin op te lossen. Toch laat geen van allen echt de technologie te hebben om dit te doen en daarom blijft Bitcoin alleen maar groeien.

Bitcoin Silver (BTCS)

Bitcoin Silver claimt ‘cryptogeld toegankelijk te maken voor de rest van de wereld’. Het project beweer ook een ongelooflijk team te hebben bestaande uit financiële experts, blockchainontwikkelaars, telecommunicatie-influenceres, deskudingen op het gebied van internationale wetgeving en lokale bedrijven ventures. Maar verdere details ontbreken, weinig onderbouwing. Wat heel belangrijk is binnen cryptocurrency is dat het moet beschikken overeen whitepaper, Bitcoin Silver heeft dat niet. Bovendien is Bitcoin Silver naast een gevorkte cryptocurrency momenteel een ICO aan het houden wat nogal verwarrend overkomt.

Super Bitcoin

Super Bitcoin moet om 15 december live gaat in blok 498.888. Op de officiële website van het project is dit het doel. ‘De afgelopen 3 jaar heeft de concurrentie de capaciteitsuitbreiding van Bitcoin verhinderd en hebben we een groot marktaandeel verloren als gevolg van druk en de slimme contracten van Ethereum en Zcash. Net als de projectclaims is Super Bitcoin (SBTC) een experiment dat zich richt op het implementeren van oplossingen die de gemeenschap zal voorstellen. Alle Bitcoin-houders moeten één Super Bitcoin ontvangen voor elke Bitcoin die ze gratis vasthouden.

Bitcoin Uranium

Een andere hard fork die in december moet plaatsvinden van de Bitcoin is de Bitcoin Uranium (BUM). De eerste geruchten voor BUM verschenen op Bitcointalk eind oktober. De belangrijkste kenmerken van de cryptocurrency zijn onder meer een nieuw Proof-Of-Work algoritme Equihash om GPU/CPU-mining mogelijk te maken, een totaalaanbod van 21 miljoen, intoleratie van de ASIC’s en een blokgrootte van 1 miljoen. De Bitcoin Uranium Hard Fork vindt plaats op oudejaarsavond 31 december 2017.

Bitcoin Platina

Van Bitcoin Platinum (BTCPLT) wordt ook verwacht in decemebe op de bloknoogte 496525. Tot de interessante kenmerken van de cryptocurrency behoren: gebrek aan pre-mine, GPU-mining en SegWit2x-technologie.

De officiële website van het project vermeldt dat Bitcoin Platinum blockchain-technologie gebruikt om te werken zonder enig centraal bestuur of derde partij. Bovendien worden alle bewerkingen met Bitcoins uitgevoerd door het gedecentraliseerde netwerk.

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here