Vanuatu, een eilandstaat in de Pacific is het eerste land welke bitcoin accepteert van mensen die er staatsburger willen worden. Wil je er burger worden dan kost je dit 200.000 dollar en als je dat omrekent in de huidige marktprijs van de bitcoin dan kost je dat 43.65 bitcoin. Eilandstaat Vanuatu is lid van de Commonwealth en ben je er burger dan kun je visumvrij reizen naar 113 landen. Je kunt dan onder andere reizen naar alle EU-landen, Groot Brittannië, Rusland enz.

Het Pacifistische eiland heeft lage belasting tarieven voor mensen die er staatsburger willen worden en als je in het bezit bent van een tweede paspoort dan worden er geen belastingen zoals vermogensheffingen en inkomstenbelastingen opgelegd.

Directeur van het Vanuata Information Centre Network James Harris zegt dat sommige mensen vrezen dat het gebruik van cryptomunten gekoppeld kan zijn aan ongewenste activiteiten en dat er wat verdachtmakingen blijven rond het gebruik ervan voor financiële transacties. ‘Maar het tegendeel is waar. De hele historie van de creatie en de transacties van een bitcoin zijn zichtbaar in het totaal transparante grootboek van de cryptomunt’ aldus Harris.

Thailand biedt elite-visa

Er gaan vele miljarden euro’s om in de migratie-industrie. Overheden bieden visa en paspoorten aan in ruil voor investeringen in lokale ondernemingen en vastgoed. Hierdoor ontstaat er wereldwijd steeds meer onzekerheid over grenzen en immigratie.

De Thaise regering begon eerder dit jaar met elite-visa. Deze elite-visa werden aangeboden aan rijke buitenlandse burgers. Zij kunnen in het land wonen voor zo’n 2500 euro per jaar.

Het  programma kent zeven verschillende pakketten met als duurste het Elite Ultimate Privelege welke 51.000 euro kost. Hiervoor kun je 20 jaar in Thailand wonen en betaal je 510 euro lidmaatschap per jaar. Bij dit lidmaatschap is een VIP toegang inbegrepen tot overheidskantoren die alles rond immigratie, rijbewijzen en werkvergunningen regelen.

 

Bron: www.businessinsider.nl  –  Voor 44 bitcoin kun je burger van Vanuata worden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here