Met de energie welke nodig is om 1 bitcoin transactie te laten plaatsvinden kan een heel huis een maand lang worden voorzien van energie. Deze stelling is onlangs uitgesproken door Teunis Brosens, senior economist bij ING.

Brosens heeft zich hierbij gebaseerd op de statistieken van Digiconomist. Hieruit is gebleken dat de verwerking van 1 blockchain meer dan 200kWh kost en dat is voldoende om 200 keer je wasmachine te laten draaien. “Sterker nog, het is voldoende om mijn complete huis meer dan vier weken lang van energie te voorzien” aldus Brosens. Hij gebruikt thuis 45 kWh per week.

Er wordt door hem op gewezen dat het 2200 megawatt kost om de blockchain op dit moment in stand te houden. Hij vergelijkt daarbij de grootste Nederlandse energiecentrale Eemshaven centrale met een vermogen van 1560 MW. Het energieverbruik van de blockchain is volgens Digiconomist  het beste te vergelijken met het energiegebruik van heel Azerbeidzjan. Volgens Brosens kost een bitcoin-transactie al met al 20.000 keer zoveel energie dan een creditcard transactie. Hij noemt daarbij Visa op welke ongeveer 0.01 kWh per transactie nodig heeft.

Daarentegen is niet iedereen onder de indruk van de statistieken van Teunis Brosens. Jeff Francis schrijft op Bitcoinist dat dusdanige bezwaren weer donderpreken zijn tegen de bitcoin. “De bitcoin betekent immers dat de status quo macht kwijt raakt en de powers that be zijn dar niet blij mee”.

 

 

Bron: www.bright.nl  – Een bitcointransactie voorziet huis maand van energie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here