bitcoin minen 17 miljoen

Vorige week was er een mijlpaal in de cryptowereld. De 17 miljoenste Bitcoin werd toen gemijnd. We gaan langzaam richting het einde van het minen van Bitcoin, het minen van Bitcoins is niet oneindig en er kunnen maar 21 miljoen Bitcoins gemined  worden.

In januari 2009 werd de eerste Bitcoin gemijnd en negen jaar later zijn er nu 17 miljoen Bitcoins in omloop. Er is een hoop verandert in deze jaren. Bestond er toen maar 1 digitale valuta, hedendaags zijn er al duizend in omloop met ieder zijn unieke doel. De data van blockchain.info geeft aan dat het 200 dagen duurde om 1 miljoen Bitcoins te minen. In 2016 stond het totaal op gemijnde Bitcoins op 16 miljoen en twee jaar later hebben we er nu 17 miljoen. Je ziet dat het steeds meer moeite kost om de grootste bekende digitale munt te minen, er is steeds meer rekenkracht nodig.

De hoeveelheid Bitcoins heeft invloed op de waarde

17 miljoen Bitcoins in omloop is niet niks en iedereen weet dat er totaal 21 miljoen gemijnd kunnen worden. Nu het ‘einde’ in zicht komt wordt de markt steeds bewuster van de schaarste. Deze schaarste zou volgens de kenners een positieve invloed hebben op de waarde van de cryptomunt en het hoogtepunt van december zou dit jaar misschien wel overtroffen worden.

bitcoin minen 17 mijoen

Op dit moment zitten we op 80% van alle gemijnde Bitcoins en dat betekent dat er nog maar 1/5 overblijft voor miners en investeerders. Wie had ooit kunnen denken dat negen jaar geleden Bitcoin zou uitgroeien tot waar het nu staat en zo veel invloed heef top de huidige cryptomarkt en blockchain technologie. De munt mag dan nog steeds volatiel zijn maar de beginselen die eraan ten grondslag liggen zijn nog nooit zo sterk geweest.

Wanneer wordt de laatste Bitcoin gemijnd?

De 21 miljoen Bitcoins lijken verder weg dan je denkt. Het zal nog enige tijd duren voordat het einde is bereikt. Je kan niet precies rekenen wanneer de laatste Bitcoin wordt gemijnd toch kan je wel een schatting maken wanneer het einde in zicht is. Het duurt namelijk nog ongeveer 122 jaar en de eerste kopers van een Bitcoin zullen het einde dus niet mee maken. Er gaan verder geruchten in omloop dat niet alle gemijnde Bitcoins in omloop zijn. Er zouden nog 980.000 munten in bezit zijn van Sathoshi zelf. Dit kan een hele slimme zet zijn als de digitale valuta echt een sterke waardestijging doormaakt. Sommige kenners beweren dat de munt in 2022 een waarde van 250.000 dollar kan hebben. Profiteer nu nog van een ‘lage’ Bitcoin en koop deze eenvoudig via Bitvavo en koop er andere digitale munten mee op Binance.

GA NAAR BITVAVO >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here