Crypto’s minen is qua stroomverbruik te vergelijken met het hebben van een wiet plantage. Bij de mine-bedrijven moeten de machines constant blijven draaien en dat kost heel veel stroom. Het verschil tussen minen en het het hebben van een wietplantage zit hem in het feit dat het minen van bitcoin geen misdaad is en daarom wordt het dus door veel mensen gedaan.

Het grote stroomverbruik heeft uiteraard gevolgen voor het elektriciteitsnet. Hier zijn ze klaar mee in New York en zij hebben dan ook maatregelen genomen om het minen van crypto’s tegen te gaan. Omdat miners het elektriciteitsnet zwaar belasten kunnen zij voortaan van de New York Public Service Commision een extra hoge energie rekening verwachten. Door deze maatregel hopen de autoriteiten de prijzen voor energie niet te hoeven verhogen. Met een verhoging zouden niet-miners gestraft worden door de groep miners welke wel zoveel energie verbruikt.

In New York zijn er diverse mine-bedrijven die crypto’s minen op grote schaal. Hierbij gaat het dus niet om 1 computer die 24 uur per dag en zeven dagen in de week aanstaat maar het gaat om tientallen computers die continue aan het werk zijn. Met de nieuw maatregel hoopt men te voorkomen dat er niet nog meer crypto-bedrijven bij komen die voor nog meer belasting van het energienet zorgen.

GA NAAR BITONIC >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here