Op twitter gaat er een fake airdrop link in omloop van QSP. Er wordt gevraagd om een private key van je wallet op te geven om in de komende tijd een airdrop te plaatsen in je wallet. Trap hier niet!! Het gaat om een onopvallende link. Wanneer je via deze link je private key prijs geeft halen ze je hele wallet leeg. Niet alles QSP tokens maar ook echt alles. Vermijdt elke link van QSP over een airdrop. Ook al klik je per ongeluk op deze link, geef nooit je private key! uit handen.

Geef nooit je private key weg!

Door de groeien vraag en omdat er veel geld mee valt te verdienen komen er ook veel phishing informatie op de markt. Een private key is je pincode voor je wallet. Als je die eenmaal uit handen geeft kan iedereen erbij. Helaas kan je die niet blokkeren dus als je dat eenmaal hebt gedaan verplaats alles naar een nieuwe wallet. Omdat QSP een opkomende cryptocurrency is, wordt de vraag er naar ook steeds groter en zien hackers er hun kans in door fraude te plegen met een ‘eerlijke’ digitale munt.

Welke (hardware) wallet zijn veilig tegen hackers?

Door de groeiende vraag en interesse naar cryptocurrency komt er ook meteen een extra gevaar bij kijken. Hackers zullen zich steeds meer gaan richten op de cryptomarkt. Zie het maar als klassieke boeven die een bank beroven maar dan een nieuw jasje. Er zijn in verleden al grote bedragen buit gemaakt op exchanges door hackers maar op wallets van individuele personen is nog niet echt op grote schaal gebeurd. Hoe dank ook zijn er hoop phishing groepen actief. Er gaan complot theorieën de ronde dat er grote groep hackers al actief zijn die wachtwoorden aan het verzamelen zijn. Dit doen ze met behulp van keyloggers die ongemerkt op je computer  of telefoon worden geïnstalleerd als je aan het surfen bent op het internet.

Zorg ervoor dat je wachtwoorden constant blijft veranderen als met grote bedragen werkt. Kies voor de hardware wallets waar je het wachtwoord moet aflezen van het beeldscherm op de hardware wallet. Als je dit van je eigen beeldscherm afhaalt dan is het ook mogelijk dat een keylogger of wat daar op lijkt mee kijkt. Wij raden je daarom aan om een wallet offline aan te maken. Ook dan ben je niet voor 100% veilig omdat je computer misschien al in contact is geweest met internet. Een wallet is pas echt veilig als het nog nooit in contact is geweest met internet of eenprinter.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here