Onlangs hebben de 22 grootste banken wereldwijd en de firma R3 een nieuw betalingssysteem ontwikkeld. Dit internationale betalingssysteem maakt het mogelijk om via de blockchain transacties met bestaande munten en digitale munten te verwerken. Deze nieuwe en bijzondere ontwikkeling werd op 31 oktober door R3 bekend gemaakt.

Kort uitgelegd is de blockchain onder meer de onderliggende architectuur van de bitcoin. Hierbij gaat het om een gedeelde databank welke zichzelf in korte tijd van updates voorziet en zeer snel transacties kan verwerken. Hierbij is nacontrole van derde partijen niet meer nodig. Doordat authenticatie en handmatige verwerking niet meer noodzakelijk is worden de transacties via deze methode veel sneller, gemakkelijker en ook betrouwbaarder.

Potentieel is groot

Frederic Dalibard, hoofd van de afdeling Digital bij Natixis, laat aan Reuters het volgende weten: “Natixis gelooft in het potentieel van de gedistribueerde registertechnologie voor betalingen over de grenzen en verkent verschillende initiatieven daaromtrent”. Natixis is en van de 22 grote banken die bezig zijn met het project. Ook Barclays, HSBC en de Commerzbank hebben meegewerkt aan het project. Zij willen nog dit jaar het prototype van het systeem vrij geven. Zij geloven vooral in het project omdat het in passen van nieuwe munteenheden vrij eenvoudig aangepast kan worden.

Weinig banken geloven echt in blockchain

Toch is gebleken dat nog weinig banken echt in blockchain geloven, ondanks dit eerste grote project van de 22 grootste banken wereldwijd. De Europese Centrale Bank, de Amerikaanse Federal Reverse en de Bank of Japan lieten weten dat de blockchain naar hun mening nog niet genoeg uitontwikkeld is. Daarentegen zijn er ook banken die geloven in de gelofte van de blockchain.

Door USB Wealth Management werd echter verondersteld dat tegen het jaar 2027 alle gecombineerde blockchain-technologie 400 miljard dollar waard zou moeten zijn. Volgens USB is investeren in deze nieuwe technologie te vergelijken met de investeringen die in het internet in de jaren negentig werden gedaan.

 

Bron:            www.techzine.nl

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here