De bezitters van cryptovaluta zijn steeds meer op zoek naar veilige manieren om hun bitcoins of andere digitale munten op te bergen. De verkoop van ‘bitcoinkluisjes’, een soort USB-stick, is dan ook flink gestegen en zij vliegen als warme broodjes de toonbank over.

Bij bol.com zag men de afgelopen drie maanden een flinke stijging in de verkoop van de bekendste hardware wallet, de Ledger Nano S. Per week worden er alleen al via bol.com een aantal honderden verkocht. Bitcoin-expert bij Deloitte, Jacob Boersma, vertelt dat er een chip zit in de hardware die al je sleutels bewaart en ook genereert. Op dat apparaatje staan codes die er op geen enkele wijze afgehaald kunnen worden.

Het is volgens Boersma ook niet nodig om de codes er af te halen. Het apparaatje genereert alles zelf met de transactie van cryptocurrencies. De beveiliging van het apparaat zit hem in de pincode en als men deze code meermaals verkeert invult dan wordt alles door het apparaat zelf gewist. Voordat je bitcoinkluisje nut heeft moet je wel eerst bitcoins kopen. Dit kan je doen op Bitonic.

Veiligste manier

Het is volgens veel cryptocurrency-bezitters de veiligste manier om je private keys te bewaren. Dit omdat het offline is en de wallets zijn gebouwd om te voorkomen dat er door derden zaken afgehaald kunnen worden. Bij de reguliere USB-sticks is dat anders, daar kan dat veel eenvoudiger. De vraag naar de speciale ‘bitcoinkluisjes’ zal dan ook flink toe gaan nemen aldus Boersma. Hij is van mening dat het een heel gebruiksvriendelijke en goedkope oplossing is als je in het bezit bent van een bescheiden aantal digitale munten.

Nadelen

Volgens Boerma zitten er toch ook een paar nadelen aan het speciale apparaatje. De kans is natuurlijk altijd aanwezig dat je het kwijtraakt en mocht je plotseling komen te overlijden dan is niemand op de hoogte van je pincode. Je wilt natuurlijk wel dat je erfgenamen bij je digitale munten kunnen.

Bron: www.bnr.nl  Bitcoinkluisjes als warme broodjes over de toonbank

GA NAAR BINANCE >>

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here