bitoin goud profitieren van zwakke aandelen

De laatste tijd hebben aandelen een turbulente tijd doorgemaakt. Hierbij onderging de S&P 500-index een correctie en ondervond deze in maart verdere zwakte.

Charles Bovaird van Forbes is van mening dat een dergelijke daling paniek kan veroorzaken bij beleggers en dat deze daardoor naar veilige havens vluchten zoals goud en bitcoin. De aandelenkoersen moeten dan wel langdurig in een dalend patroon zitten waarbij er op grote schaal pessimisme heerst.

Bitcoin profiteert

Waarschijnlijk zal de bitcoin profiteren wanneer de aandelen last hebben van een grote terugval zegt managing director van Crypto Asset Management Tim Enneking. Door veel marktwaarnemers wordt de relatie tussen aandelenmarkt en bitcoin met een scherp oog in de gaten gehouden is de conclusie van Mati Greenspan, senior marktanalist van handelsplatform eToro.  Greenspan verklaarde dat er tot nu toe gen stromen uit aandelen in bitcoin gezien zijn en hij benadrukte dat veel beleggers niet geloven dat de recente dalingen in aandelen een berenmarkt vormen. Hij stelde dat tot nu toe het grootste deel van de aandelenverkoop van institutionele beleggers en beursrobots afkomstig is.

Retailbeleggers verschuiven naar cryptomunten

Indien de crisis werkelijkheid wordt dan zullen het waarschijnlijk retailbeleggers zijn die je naar digitale assets zoals cryptomunten ziet verschuiven aldus de voorspelling van Greenspan. Het is volgens Travis Parker echter nog te vroeg om te kunnen voorspellen hoe cryptomunten op een marktcorrectie zullen reageren. Cryptomunten hebben zeer zeker een aantal voordelen van edelmetalen aldus de chief operating officer van IRA Bitcoin LLC Travis Parker.  Hij verklaart: “het is een niet-gecorreleerde activa welke bestand moet zijn tegen marktvolatiliteit en mogelijk zelfs profiteert van een op sentimenten gebaseerde verschuiving naar alternatieve activa”.

bitcoin beleggers

“Echter een zware marktdaling zal druk uitoefenen op alle hooggewaardeerde activa aangezien beleggers hun beursverliezen gaan compenseren door winsten uit cryptomunten”

Goud

Volgens analisten zou goud beslist kunnen profiteren als de daling van aandelenkoersen aanhoudt. Goud is niet alleen een effectievere veilige haven dan obligaties maar ook een niet-gecorreleerde activa zegt directeur van trading van GSI Exchange Ron Smith. Greenspan is ook van mening dat goud een goede indicator vormt van het sentiment van veilige havens. We kunnen goud zien pieken als het echt fout gaat.

Goud tegenover Bitcoin

Volgens Oliver Isaacs, blockchain-belegger en adviseur heeft goud ten opzichte van bitcoin nog een paar andere voordelen. Bitcoin bestaat nog geen tien jaar en is dus relatief nieuw. In tegenstelling daarmee heeft goud een zeer lange geschiedenis achter  zich en wordt het overal geaccepteerd. Goud profiteert verder van een breed scala afdekkingsproducten zoals bijvoorbeeld futures en opties en daarbij is goud de standaard om je in te dekken tegen mogelijke neerwaartse risico’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here