Verdien geld met een Bitcoin Crash

Als er een crash is bij de crypto’s ontstaat er vaak paniek. Men voorspelt dan dat de Bitcoin ten einde is en zien de bubbel uit elkaar spatten. Hierdoor besluiten veel mensen hun verlies te accepteren en gaan ze massaal hun cryptomunten verkopen. De echte kenners weten dat juist een flinke terugval de kans is om crypto’s bij te kopen en hiermee winst te maken. Er zijn diverse manieren waarbij je bij een crash geld kunt verdienen. Dit is waarschijnlijk bij veel mensen al wel bekend maar het gaat er niet alleen om hoe je handelt maar dat je het ook aandurft om het te doen.

Sla je slag bij een dieptepunt

Is er een dieptepunt: sla dan je slag en koop bij. Veel beleggers/investeerders kopen juist bij op het moment van een instortende markt. Het is natuurlijk nooit te voorspellen wanneer het dieptepunt van een crypto is bereikt, dat is altijd lastig in te schatten en werkt alleen in een bull-markt, een markt waarvan verwacht wordt dat deze gaat stijgen.

Aandacht voor sterke crypto’s

De cryptomarkten lijken wezenlijk allemaal met elkaar verbonden en er is over het algemeen sprake van een bull of bear markt. Toch zijn er diverse mogelijkheden om bij bepaalde strerke coins je kans te grijpen op het juiste moment. De CEO van Civic, Vinny Lingham geeft het advies om onderzoek te doen naar munten van goede kwaliteit, van betrouwbare oprichters en die een  stootje kunnen hebben. Om te weten hoe je die kunt ontdekken is het erg belangrijk om goede cryptomunten te herkennen  met een stevige basis en een goed businessmodel.

Verkoop geen crypto’s

Houd tijdens slechte tijden je crypto portefeuille vast, verkoop niet. Bij deze strategie heb je ook geen verlies gemaakt. Aangeraden wordt om de top vijf cryptomunten vaste te houden. Deze munten hebben waarschijnlijk de beste basis om een crash goed door te komen.

Zet je Bitcoins tijdelijk om

Zet je Bitcoins tijdelijk om, bijvoorbeeld in dollars. Deze manier is wat omstreden en gaat juiste tegen de strategie van het vasthouden van cryptovaluta in. Er zijn Crypto-assetmanagers die er om berucht zijn dat ze dit doen als de markt instort. Ook bij deze manier van handelen is het erg lastig om het juiste moment te bepalen. De oprichter van Coinsetter, Marshall Swatt zegt dat het overstappen, zowel bij instappen als uitstappen, om een goede timing vraagt. Hierbij geldt dat je het beste geld kunt gebruiken wat je niet beslist nodig hebt en dat je, ongeacht wat de markt doet, bij je plan blijft.

Short op Bitcoin gaan

Short op Bitcoin gaan betekent dat je Bitcoins leent van iemand anders. Je verkoopt ze en later koop je ze terug om ze terug te geven aan diegene waarvan je ze hebt geleend. Veel investeerders/handelaren doen dit en als het goed wordt gedaan kan het zeer lucratief zijn. Een aantal gevierde beurzen bieden het short gaan als extra optie. Wil je short gaan dan heb je echter veel kennis en ervaring nodig om dit op de goede manier te doen. Bij het zakken van de prijs maak je gigantische winsten, stijgt de prijs dan is de kans groot dat je alles verliest.

Maak gebruik van je kennis en ervaring

Maak een goede inschatting van je kennis en ervaring en ontdek wat je weet en wat je kunt. Ook is het belangrijk dat je goed kunt omgaan met risico’s. Hou je cryptovaluta vast als je bang bent om ze kwijt te raken. Als je het geen probleem vindt om fiat te hebben voor een bepaalde periode dan kun je op hoogtepunten verkopen en op dieptepunten verkopen. Als je een ervaren belegger/investeerder bent dan zou je short kunnen gaan. Gebruik je kennis en ervaring en bepaal je investeringsdoelen.

Bron: www.cryptokrant.nl    5 manieren om geld te verdienen met een Bitcoin crash

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here