De Russische regio Leningrad wil een industriepark creëren voor cryptocurrency mining en Bitcoin mining. De gouverneur van Leningrad nodigde miners uit in de oude kerncentrale van Leningrad om mijnbouwplannen te promoten.

De gouverneur van de Russische Leningrad-regio, Alexander Drozdenko, nodigt cryptocurrency miners uit om mijnbouwbedrijven in Leningrad op te zetten, volgens lokale publicaties. Tijdens het derde jaarlijkse forum voor Leningrad’s kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) genaamd “Energy of Opportunities”, die vorige week plaatsvond, stelde hij voor dat de eerste Leningrad-kerncentrale (LNPP) zou kunnen worden gebruikt om cryptocurrency-mijnbouwbedrijven op te zetten. Het evenement werd bijgewoond door 600 ondernemers en federale agentschappen.

Gouverneur Alexander Drozdenko spreekt zich op het forum “Energie van Kansen” 2017 in Leningrad.

De regio Leningrad wordt begrensd door Finland in het noordwesten en Estland en St. Petersburg in het westen. De eerste LNPP van de regio, die in 1974 werd geopend, ligt in de stad Sosnovy Bor. Momenteel wordt de tweede kerncentrale (LNPP-2) ernaast ontwikkeld.

“Zoals u weet, wordt de bouw van LNPP-2 voltooid in Sosnovy Bor, en grote delen van de eerste kerncentrale worden bevrijd,” legde Drozdenko uit en voegt daaraan toe dat dit gedeelte van belang kan zijn voor cryptocurrency-mijnwerkers.

Goedkope energie en speciale voordelen

Gouverneur Drozdenko merkte op dat “voor de productie van bitcoins, in de eerste plaats grote ruimtes voor verwerking en goedkope elektrische energie nodig zijn.” Zijn kantoor is al in gesprek met Alexey Likhachev, directeur-generaal van Rosatom State Atomic Energy Corporation, evenals andere Rosatom directieleden over hoe “de vrijgekomen faciliteit van Leningrad NPP kan worden gebruikt als techno park ontworpen kan worden voor goedkope energie,” onthulde hij. Het hoofdkantoor van Rosatom in Moskou, is de regelgevende instantie van het Russische nucleaire complex dat alle nucleaire activa van de Russische Federatie, zowel civiel als militair, beheert.

Daarnaast heeft de gouverneur gezegd dat Leningrad met de steun van het MKB de pionier kan vormen voor de oprichting van cryptocurrency-mijnbouwbedrijven in Rusland.

Andere pogingen om Crypto Miners te trekken

Eerder deze maand meldde news.Bitcoin.com over een project om elektriciteitskosten aan cryptocurrency miners te subsidiëren, geïnitieerd door het Institute for Internet Development (IRI) en de Russische Vereniging van Blockchain en Cryptocurrency (RABIK). De locatie van dit project is echter niet bekendgemaakt. Ondertussen heeft een andere regio in Rusland ook geprobeerd om cryptocurrency miners te trekken. De regio Kaliningrad heeft in de eerste helft van dit jaar de grootste stijging van de miners gerelateerde zoekcriteria voor cryptocurrency, volgens een rapport van Google.

Bovendien onthulde de vicepremier Igor Shuvalov onlangs dat de regering de oprichting van een staats beheerde cryptocurrency-mijncentra bespreekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here