Op het moment zijn er in Nederland meer dan 135.000 huishoudens die in het bezit zijn van cryptovaluta. Gebleken is dat er sinds het begin van dit jaar een enorme groei is ingezet en dat er inmiddels twee keer zoveel huishoudens actief zijn met cryptovaluta ten opzichte van het vorig jaar. Dit is onderzocht in een speciaal onderzoek welke werd opgezet door Kantar TNS, voorheen TNS NIPO.

Volgens TNS hebben de bezitters van het internetgeld echt niet het profiel van de klassieke belegger in effecten. De meesten zijn jonger en hebben amper een hoger inkomen dan diegenen die nog niet in het bezit zijn van cryptovaluta. Uit het onderzoek blijkt ook dat opleiding nauwelijks een rol speelt. Maximaal 42 procent heeft een middelbare beroepsopleiding gevolgd.

In het begin werd er door Nederlanders voorzichtig kennis gemaakt met de cryptovaluta maar er wordt steeds meer durf getoond. Uit het onderzoek is voortgekomen dat 43 procent van de bezitters van cryptovaluta er niet meer dan 100 euro aan heeft uitgegeven. Voor deze beleggers is het bezitten van dit internetgeld dan ook meer het gevoel van het hebben van een staatslot. Een groep gelijk aan het vorige percentage is ingestapt met een bedrag tussen de 100 euro en de 1000 euro. Door slechts 15 procent werd er voor grotere bedragen geïnvesteerd.

Wordt er vaak gedacht dat er met cryptovaluta grote winsten worden gemaakt, de werkelijkheid is anders heeft het onderzoek aangetoond. 35 procent is er al met al nog niet op vooruit gegaan en bij 16 procent is er sprake van verlies op dit moment.

 

 

Bron: emerce.nl  –  135.000 Nederlandse huishoudens hebben cryptogeld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here