De grote Wall Street bank Goldman Sachs denkt erover in de handel met cryptomunten te stappen.  Dit nieuws werd maandag, op basis van diverse bronnen, uitgebracht door The Wall Street Journal.

Onlangs heeft de concurrent JPMorgan nog van oplichterij gesproken maar als Goldman Sachs de plannen serieus gaat doorzetten zou dit de eerste grote Wall Street bank zijn die met de handel in cryptomunten start. Het vermoeden bestaat dat de Amerikaanse bank hiermee grote beleggers die van plan zijn hun vermogen in cryptomunten te steken, aan zich wil vastleggen. Met de handel in cryptomunten zal Goldman Sachs in de toekomst waarschijnlijk een eigen desk krijgen met sales mensen en handelaren.

Vindt er een initial coin offering (ICO) plaats dan kan de bank een speciale positie verkrijgen. Gelijksoortige uitgiftes waren, aldus de zakenkrant, de afgelopen drie maanden al goed voor 1,3 miljard dollar. Hiermee werd door de zakenbanken helemaal niets verdiend terwijl de reguliere beursgangen juist wel lonend zijn voor de banken.

Wal Street Journal heeft wel gezegd dat de genoemde plannen van Goldman Sachs nog in een bijzonder vroeg stadium zijn en dat nog niets zeker is. De CEO van JPMorgan Chase Jamie Dimon heeft onlangs nog uitgeroepen dat de Bitcoin oplichterij is en verklaarde dat, als hij een handelaar had die in Bitcoin  handelde, hij hem op staande voet zou ontslaan. Hij is van mening dat het tegen de regels van de bank is om in Bitcoins te handelen. Hij voegde er aan toe dat de Bitcoin mogelijkerwijs aantrekkelijk is voor criminelen en anderen die hun geld proberen te verbergen. Op het moment is de koers van de Bitcoin meer dan 4000 dollar….

 

 

Bron: www.cryptopoint.nl  –  Goldman Sachs overweegt handel in cryptomunten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here