Als je in juli 2010 voor 100 dollar bitcoins gekocht dan was je nu multimiljonair. Dit betekent een rendement van 8 miljoen procent. We gaan bij deze berekening uit van de eerste prijs die er in de Coindesk Price Index te vinden is. Deze index hanteert en gemiddelde van de diverse bitcoinprijzen op handelsplatformen.

Deze index geeft als eerste koers 0.09 dollar aan op 18 juli 2010. Je had destijds dus voor 100 dollar 1.111 bitcoins kunnen aanschaffen.  Afgelopen vrijdag was de koers van deze virtuele munt 7.300 dollar en hij was op zijn hoogst zelfs even 7.450 dollar. Op zaterdag ochtend zakte hij even terug naar 7.200 dollar.

We rekenen even voor het gemak met een koers van 7.300 dollar. Zou iemand zijn bitcoins vast hebben gehouden tot deze vrijdag dan zouden deze cryptomunten een waarde van ruim 8 miljoen dollar hebben gehad.

Explosieve groei bitcoin

Natuurlijk is hierbij een kanttekening op zijn plaats want de kans dat iemand zijn beleggingen in de uiterst wisselde bitcoin zolang vast zou hebben gehouden is bijna uitgesloten. Waarschijnlijk zou een belegger zijn coins op het moment dat die 100.000 dollar waard was, al hebben verkocht, als dat al niet was gebeurt bij 10.000 dollar wat toch ook al een verhonderdvoudiging van de oorspronkelijke inleg was geweest.

Desondanks laat het voorbeeld een explosieve groei van de bitcoin zien. Deze munt kwam in 2009 op de markt en heeft een bijzondere groei doorgemaakt. Het laat ook zien waarom er, naast mensen die op zoek zijn naar snelle winst of mensen die echt in de munt geloven, er ook veel zorgen zijn om de handel in crypto currency.

Gelijkenissen met eerdere ‘zeepbellen’

De snelle waardestijging van de bitcoin toont ook veel gelijkenissen met eerdere ‘zeepbellen’ op de financiële markten die onverbiddelijk uiteen zijn gespat. Ook dit moment  bestaat er natuurlijk de angst dat dit met de bitcoin zal gebeuren hoewel er nu steeds van het tegenovergestelde sprake is. We benadrukken wel het woordje ‘nu’…….

 

Bron: www.businessinsider.nl  Wie zeven jaar geleden 100 dollar in de bitcoin had gestoken was nu multimiljonair geweest

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here