De wereld van cryptocurrency is voor vele mensen nog een nieuwe en onbegrijpelijke wereld. Bij de cryptocurrency wereld draait het allemaal om de blockchain en ook in het elkaar vertrouwen. Het online geld werd in 2008 geïntroduceerd en er is nog geen bank of andere instantie die toeziet op de transacties van dit cryptogeld. De transacties worden allemaal bijgehouden in de blockchain, een technologie waarbij een netwerk van computers met elkaar verbonden is en dezelfde kopieën van transacties bezit en openbaar maakt. Men is van mening dat hierdoor geen noodzaak is voor toezicht van banken of andere instanties. Hierdoor zien veel ICT’ers de bitcoin als toekomstig betaalmiddel. Ook de waardestijging helpt hieraan mee maar is dit ook werkelijkheid….

Het feit dat het betaalmiddel lastig te traceren is wanneer men bitcoins in een zogenaamde mixer gooit, maakt dat criminelen hier misbruik van maken. Iedereen van zo’n groep criminelen gooit een aantal bitcoins in een mixer. Deze verdeeld de bitcoins dan weer onder de criminelen en hierdoor is niet meer te traceren van wie de oorspronkelijke bitcoin is. Daarnaast wordt bitcoin ook wel eens als losgeld gebruikt omdat niet te achterhalen is van wie wat overmaakt.

Bitcoin wordt nog niet als volwaardige valuta gezien

Veel deskundigen zien bitcoin als een bubbel, met grote waardedalingen en waardestijgingen. Daarnaast kunnen er in totaal slechts 21 miljoen bitcoins gemaakt worden door de complexe algoritmes die achter dit virtuele geld zitten. Het wordt daardoor lastig om de bitcoin als volwaardige valuta te zien. Gebleken uit het verleden is dat de goudstandaard te vergelijken is met de bitcoin. De banken konden enkel geld bijdrukken als er genoeg goud op voorraad was. De behoeftes van de samenleving kunnen hierdoor niet worden voorzien en de economie zal omtrent inflatie en kredietverlening niet meer gereguleerd kunnen worden. Ook zal er een sterke fluctuatie in de prijs zijn door het beperkte aantal bitcoins.

Handelaren focussen zich daarentegen op korte termijn handel van bitcoins. Dit is vergelijkbaar met handelen in aandelen. Als betaalmiddel wordt de bitcoin nog niet veel gebruikt. Op het moment kan men met de bitcoin terecht bij bekende bedrijven zoals Subway en Microsoft.

Wet van Moore

Dennis Porto, bitcoin investeerder en deskundige is van mening dat de bitcoin in 2021 een grens zal bereiken van 100.000 dollar. Hij stelt dan wel dat de bitcoin zich houdt aan de Wet van Moore waarbij het aantal schakelingen op een chip elke twee jaar verdubbelt door de technologische ontwikkelingen. Deze Wet van Moore is normaal gesproken van toepassing op rekenkracht of technologie. Dennis Porto stelt dat de bitcoin zich aan een variant van deze wet houdt waarbij iedere 8 maanden de waarde verdubbeld. Conclusie is dat de bitcoin een tijdelijke interessante belegging is maar deze nooit als wettig betaalmiddel gebruikt zal worden. Er heerst hiervoor nog een te grote vorm van informatie asymmetrie over de afkomst, de risico’s en het koersverloop van dit virtuele geld.

 

Bron: www.biz.tpo.nl  bitcoin het geld van de toekomst

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here