De grote hype rond cryptocurrency zorgt voor een stijging in gerelateerde misdaad zowel fysiek als online. Het  koude land IJsland is al lange tijd een enorm gewild land om cryptocurrency te minen en het is daar dan ook booming business. Er zijn steeds meer bedrijven welke enorme warenhuizen opzetten die zij vervolgens vol zetten met mining apparatuur. In principe zijn miners niet meer dan grafische kaarten en processoren welke je ook in je eigen computer kunt vinden.

Vanwege het klimaat en het aanwezig zijn van natuurlijke energie bronnen is IJsland een ideaal land voor miners. Miners raken snel verhit en gebruiken erg veel energie. IJsland heeft een koud klimaat en de energie is er goedkoop wat perfect is voor miners. Naar verwachting gaat het land in 2018 meer energie verbruiken aan mining dan aan het voorzien van energie aan woningen.

Dit is niet het geval voor de eigenaren van de ruim 600 miners die in vier verschillende incidenten zijn gestolen. Deze miners hebben en gezamenlijke waarde van 2 miljoen dollar en zijn gestolen in de grootste diefstal ooit aldus de IJslandse politie. Deze diefstal is van ongekende grootte voor een land als IJsland en kan volgens de politie alleen maar gedaan zijn door georganiseerde misdaad.

Inmiddels zijn er door de politie 11 verdachten gearresteerd waaronder 1 beveiliger. De politie houdt nu nauwlettend de opvallende stijgingen in energieverbruik in de gaten omdat de kans aanwezig is dat de dieven zelf willen gaan minen en de apparatuur niet door zullen verkopen. Hier is op den duur veel mee te verdienen.

Er is een grote stijging in gerelateerde misdaad door de hype rond cryptocurrency. Fysieke acties als genoemd zijn niet uitzonderlijk ondanks dat de cryptowereld een online wereld is. In januari dit jaar was er nog een overval door drie gewapende mannen op een cryptocurrency exchange in Canada.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here