Peter Thiel, een van de bekendste investeerders van Silicon Valley stapt in bitcoin. Vorig jaar kocht zijn investeringsbedrijf Founders voor miljoenen dollars aan bitcoins. Bronnen aan de Wall Street Journal melden dat deze cryptomunten inmiddels honderden miljoenen waard zouden zijn. Vorig jaar zou via verschillende fondsen van het bedrijf een bedrag tussen de 15 en 20 miljoen geïnvesteerd zijn.  Door de grote stijging van de koers van de bitcoin zou dit inmiddels flink in waarde gestegen zijn. Het is onduidelijk of Founders tussentijds heeft verkocht.

Rijk door Facebook en PayPal

Peter Thiel die zowel de Duitse, Amerikaanse en Nieuw-Zeelandse nationaliteit heeft, werd als mede-oprichter van PayPal rijk door de verkoop van het betaalservice bedrijf aan eBay in 2002. Hij was ook de eerste investeerder van buiten Facebook die zeer positief was over het sociale netwerk. In 2004 kocht hij voor een half miljoen dollar een aandelenbelang van 10 procent. In 2012 verkocht hij het merendeel  ervan voor ruim een miljard dollar.

Criminelen stappen over op andere munten

Persbureau Bloomberg meldt dat waar Thiel dus wel brood in bitcoin ziet zitten wordt er door criminelen overgestapt op andere cryptomunten. Reden hiervoor is dat opsporingsdiensten steeds beter worden in het volgen van de transacties met bitcoin. Gevolg hiervan is dat er overgestapt wordt op andere cryptovaluta door criminelen. Hiervoor waarschuwde Europol al in oktober.

Volgens data van Coin Market Cap geldt dit bijvoorbeeld voor de monero. Deze digitale munt steeg tijdens twee maanden van 90 dollar naar een huidige koers van 390 dollar. Deze stijging is relatief groter dan die van bitcoin in dezelfde periode.

Monero meer privacy van bitcoin

De keuze van criminelen voor de monero in plaats van bitcoin heeft met de manier van ontwerpen van de beide cryptomunten te maken. Elke bitcoin-transactie wordt op de blockchain opgeslagen en deze data kunnen opsporingsdiensten als bewijsmateriaal gebruiken. De digitale munt monero geeft meer privacy door zijn speciale ontwerp. Adressen van ontvangers worden versleuteld opgeslagen op de blockchain. Ook creëert de monero meerdere valse adressen voor het afschermen van de verzender. Daarnaast wordt het overgemaakte bedrag versluierd.

 

Bron: www.rtlz.nl   Investeerder Peter Thiel stapt in bitcoin

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here