De jacht op hackers is gestart door Binance. Zij beloven en beloning uit van maar liefst 250.00 dollar voor de persoon die zoveel informatie kan geven dat dit kan leiden tot arrestatie van de hackers.

Vorige week, om precies te zijn op 7 maart, zijn hackers bezig geweest om coins te stelen van Binance gebruikers. De hackers staan uiteindelijk met lege handen omdat het beveiligingssysteem van Binance dit heeft voorkomen. Ondanks dat deze poging geen succes opleverde voor de hackers wil Chanpeng Zhao, CEO Binance, het er niet bij laten zitten en heeft dus nu de jacht geopend met een enorme beloning voor  de informatie welke leidt tot arrestatie.

Binance is de grootste cryptocurrency exchange ter wereld. Zij verwerken een volume van 2 miljard dollar per dag. Afgelopen woensdag 7 maart was er grote paniek omdat social media en online forums volstroomden met meldingen van Binance gebruikers dat hun rekening was leeggehaald. Al snel bleek dat het geen aanval op Binance zelf was maar om een georganiseerde en professionele aanval op een aantal geselecteerde accounts. De aanval was onderdeel van een grootschalige phising en diefstal poging.

De hackers voeren kooporders uit

De hackers verkopen in twee minuten alle cryptocurrency van een account. Met de opbrengst gaan ze bitcoins kopen. Hiermee kopen zij vervolgens VIA, een coin welke met een laag volume en de plotselinge stijging in kooporders zorgt voor een stijging van de koers met 151 procent. De prijs valt vrijwel meteen na het uitvoeren van de orders terug naar het oude niveau en de accounts zitten dan met VIA welke praktisch waardeloos zijn.

De hackers hebben vlak voor de aanval de VIA tegen een normale prijs gekocht waarna ze verkooporders ver boven de koers leggen. Tijdens de aanval was er een flinke koersstijging en worden deze verkooporders uitgevoerd. Hier hopen de hackers te cashen. Echter stak het beveiligingssysteem hier een stokje voor.

Beveiligingssysteem van Binance doet zijn werk

Deze poging werd op tijd ontdekt door het beveiligingssysteem van Binance en deze maakte het onmogelijk voor de hackers om de bitcoin weg te krijgen uit de exchange. Alle orders werden daarnaast door Binance terug gedraaid waardoor de getroffen accounts geen schade op hebben gelopen. De hackers zijn dus achtergebleven met lege handen.

Door Binance is er nu een beloning van 250.000 dollar uitgeloofd voor diegene met de juiste informatie over deze hackers en daarnaast houden zij een reserve van 10 miljoen dollar voor soortgelijke beloningen bij eventuele toekomstige pogingen tot hacken. Hiermee wordt er een duidelijk signaal afgegeven door de grootste exchange ter wereld en Binance nodigt ook andere exchanges dit te doen. Zo wordt er een vuist gemaakt tegen internet criminelen.

Na woensdag 7 maart laat Binance zien dat de beveiliging helemaal op orde is en bovendien geven zij aan dat de bescherming van gebruikers voor hun de hoogste prioriteit heeft. Van deze instelling kan de concurrentie nog veel leren.

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here