Veel anderen zijn de concurrentie aangegaan nadat China is weggevallen in de snelgroeiende Bitcoin markt en zij zijn volop bezig de leegte op te vullen welke hierdoor is ontstaan. Japan is hierbij een van de landen die zich aan het opwerken is.  Zij hebben de afgelopen week maar liefst 11 nieuwe bedrijven toestemming gegeven om cryptomunten te verhandelen.

Maar liefst 11 nieuwe bedrijven in Japan hebben van de Japanse Financial Services toestemming gekregen voor de handel in cryptomunten. Dit in grote tegenstelling tot China waar de cryptohandel, ondanks de alsmaar groeiende interesse, stil werd gelegd.

Hier werd de handel stilgelegd omdat China bang is alle controle over financiële transacties kwijt te raken en dit willen zij, koste wat het kost, vermijden. Daarentegen heeft Japan nu gekozen voor autorisatie van de cryptohandel en de handelsplatformen om juist fraude en misbruik tegen te gaan. Met deze autorisatie kan het gelijk mee profiteren van de technische vooruitgang en willen zij een belangrijke rol gaan spelen bij de technische innovatie.

Aangezien Japan in grote mate voorloopt in de handel met de Bitcoin is de verwachting dat zij een van de eerste regio’s zal worden waar de Bitcoin gebruikt zal worden in het dagelijkse leven. Met de acceptatie zal de vraag naar Bitcoin gaan stijgen en hiermee zal oom de koers stapsgewijs omhoog gaan. Viel de koers van de Bitcoin in september, door het wegvallen op de Chinese markt, nog naar het dieptepunt van 2950 dollar, ondertussen is hij weer langzaam aan het stijgen en werd de 4000 dollar weer doorbroken.

Door analisten is er voorspeld dat er binnen enkele jaren voor 1 Bitcoin een koers van 15000 dollar bereikt zal worden en misschien nog wel meer. Daarentegen zijn er diverse banken die de waarschuwing geven dat het gebruik van cryptomunten toch een gevaarlijk pyramidespel is hoewel dit tot op heden nog niet het geval is. De blockchain technologie krijgt zelfs steeds meer ingang bij grote bedrijven zoals bijvoorbeeld IBM welke hierin een voorloper is.

Het wegvallen van China is voor de Bitcoin handel niet echt een probleem geweest. Sterker nog: op het moment wordt er juist een groot volume verhandeld in JPY en USD en in mindere mate EUR. Dit heeft met name te maken met de gespreide en verdeelde werking van het systeem. Het is hierdoor niet mogelijk dat 1 regio het geheel kan bepalen.

Het ontbreken van een centrale autoriteit is zowel een voordeel als een nadeel van de cryptomunten. Een degelijke, centrale autoriteit zorgt voor een stabiele en sterke munt, bijvoorbeeld een land als Zwitserland. Is dit niet het geval dan kan dit een rechtstreekse oorzaak zijn voor grote armoede, bijvoorbeeld Zimbabwe. Bij de Bitcoin blijft de waarde gegarandeerd omdat er onmogelijk sprake is van inflatie. Echter de turbulentie is op dit moment nog een nadeel en reden waarom het nog niet stabiel genoeg is om als betaling beschouwd te worden.

 

Bron  www.cryptopoint.nl  – Japan kiest voor vlucht vooruit en ondersteunt Bitcoin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here