De daling van de cryptomarkt heeft zich nog geen halt toegeroepen. De koersen van alle muntenen en met name de drie grootste cryptomunten kregen de afgelopen 24 uur forse klappen te verduren. Bitcoin verloor in de afgelopen 24uur ongeveer 25 procent van haar waarde, Ethereum bijna 30 procent en Ripple verloor ook ongeveer 25 procent. Bitcoin is op het moment van schrijven $6300 waard en dit te bedenken dat het vorige week vrijdag nog voor een waarde van 9000 dollar stond.

China zorgt voor veel onzekerheid

Als je kijkt naar de top 100 op coinmarketcap kan je bijna geen plusjes zien en hedendaagse trend is niet omhoog maar naar beneden. Een correctie is vaak niet verkeerd maar veel handelaren zijn eind december en begin januari aardig verwend met forse koersstijgingen. De Bitcoin staat nu (6 februari) een een zelfde koers als eind oktober. De vele en harde koersdalingen zijn een gevolg van de roep door overheden voor meer regulering in de cryptohandel en een belangrijke speler op het wereldtoneel is China en die wilt zelfs websites verbieden en blokkeren die betrekking op alle cryptohandel. Hier hebben ze eind november ook mee gedreigd en dat veroorzaakte toen ook voor dalen koersen.

Fraude

Het lijkt wel of al het negatieve nieuws rondom cryptocurrency allemaal tegelijk komt. Zo komen er ook steeds meer berichten over oplichting en fraude naar buiten. In de Verenigde Staten klaagde de toezichthouder onlangs oplichters aan en een mogelijk onderzoek naar het bedrijf achter handelsplatform Bitfinex en cryptomunt tether zorgde voor flinke koersverliezen.

Al deze negatieve berichten werken natuurlijk niet mee aan het stoppen van deze vrije val en daarnaast werken koersdalingen ook nooit mee aan het terugwinnen van vertrouwen. Vele kenners beweren dat na 20 februari de weg pas weer naar boven kan worden ingezet. Dan is het Chinese nieuwe jaar begonnen en voor velen wordt dat gezien als een nieuwe start.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here