Afgelopen vrijdag steeg de koers van de bitcoin naar meer dan 9000 dollar en zondag jl. stond deze op 9093 dollar. Dit gebeurde binnen een week nadat de barrière van 8000 dollar was doorbroken. De koers van deze digitale munt stevent nu op de 10.000 dollar af want inmiddels is 1 bitcoin 9700 dollar waard.

De stijging van de bitcoin gaat weliswaar gestaag maar toont tussendoor ook flinke dippen. In de nacht van zondag op maandag zakte de waarde van de bitcoin met 200 dollar waarna hij vervolgens weer in de weg omhoog sloeg. Deze virtuele munt werd tijdens de afgelopen twee weken ruim 40 procent meer waard.

Deze forse stijging wordt in eerste plaats veroorzaakt door de grote aandacht voor deze cryptomunt. Er zijn steeds meer bedrijven uit de traditionele financiële sector die zich bezig gaan houden met de bitcoin. Daarnaast is er ook nog steeds kritiek van veel mensen die van mening zijn dat de bubbel op een geven moment zal gaan barsten.

De waarde van de bitcoin was aan het begin van dit jaar 1000 dollar. De waardestijging is dus dit jaar alleen al meer dan 800 procent. Het grootste deel van deze ontwikkeling is na de zomer tot stand gekomen en hierdoor is de bitcoin ook erg aantrekkelijk geworden voor speculanten.

Dit jaar is het aantal rekeningen bij Coinbase, een van de grootste platformen voor het handelen in cryptomunten zoals de bitcoin en ethereum, al bijna verdrievoudigd.

 

Bron: www.businessinsider.nl  bitcoin tikt bijna de 10.000 dollar aan

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here