Maandagmorgen waren er weer een aantal plusjes voor de belangrijkste cryptovaluta. Dit nadat het bekend was geworden dat twee bekende beleggingsgoeroes op Wall Street zich oriënteren op de cryptomarkt. De koers van de bitcoin steeg gisteren dan ook voorbij de 7200 dollar nadat deze sinds het begin van januari in waarde was gehalveerd.

Door het streng optreden tegen advertenties voor cryptomunten van techreuzen als Google en Facebook en de onzekerheden ten aanzien van regulering in de Verenigde Staten en Azië werd het segment sterk gedrukt in de maanden maart en april. Niettemin blijkt dat veel investeerders toch gevoelig zijn voor de mening van grote beleggers op Wall Street over cryptomunten. Het investeringsfonds Soros Fund Management, opgericht door de miljardair George Soros, is bereid om in de cryptohandel te stappen. Dit ondanks het feit dat cryptomunten eerder als ‘zeepbel’ door Soros werden omschreven.

soros fund invest crypto

Volgens Bloomberg News heeft Adam Fisher, welke verantwoordelijk is voor de wereldwijde macro-beleggingen van Soros Fund Management, toestemming om te investeren en te handelen in cryptomunten.

Het durfkapitaal Venrock, welke werd opgericht door de nazaten van John D Rockefeller, heeft onlangs ook aangekondigd dat zij gaan samenwerken met een cryptobeleggingsfonds uit Brooklyn. Dit werd pas bekendgemaakt door Fortune.

Tegenover Business Insider noemde Anthony Pompliano, van wie zijn crypto beleggingsfonds Full Tilt onlangs werd overgenomen door Morgan Creek, al deze berichten bemoedigend voor de ontluikende cryptomarkt. Hij zegt:” het is bemoedigend om te zien dat er interesse is van instellingen met een historische track record als Soros en Rockefeller voor blockchain en cryptomunten”. Hij voorziet dan ook een instroom van meer en meer institutioneel kapitaal. Hopelijk zal dit leiden tot een meer stabiele en volwassen markt.Wil je gaan profiteren van de (aankomende) waardestijging, wacht dan niet langer en koop een bitcoin bij Litebit.

GA NAAR LITEBIT >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here