sterke stijging cryptomarkt

Uit het niets zijn de koersen van virtuele munten gisteren omhoog gegaan. Een van de grote stijgers is de bitcoin. Deze cryptomunt won in een uur tijd ongeveer 900 dollar. Van 6800 dollar steeg de munt naar ruim 7700 dollar. Dit is een stijging van ongeveer 13 procent.

Ook de ethereum en ripple stegen flink. Zij gingen beiden met een percentage van meer dan 11 procent omhoog. Dit is gebleken uit de cijfers van de site Coinmarketcap die alle koersen nauwgezet volgt en bijhoudt. Voor de genoemde winsten blijkt er niet echt een duidelijke aanleiding te zijn. Het was voor de bitcoin de eerste keer sinds eind maart dat de koers boven de 7000 dollar uitkwam.

Risico’s

De Autoriteit Financiële Markten,  AFM de financiële waakhond, heeft gisteren naar de cryptomarkt een onderzoek naar buiten gebracht met de conclusie dat Nederlanders zich niet gek laten maken. Door het meerendeel van de Nederlanders is er slechts een relatief klein bedrag in digitale munten gestoken.

eerst rappende miljonaire door crypto

Er zit voor meer dan 1000 euro per persoon onder ongeveer 6 procent van de Nederlandse cryptobeleggers en er is door de hevige koersval van eind 2017 slechts 1 procent in financiële problemen geraakt. Uit het onderzoek blijkt verder dat de markt voor cryptomunten en de digitale beursgang goed is voor zo’n 800 miljard dollar tegenover de 20 miljard dollar van het jaar daarvoor. De markt bedroeg vorig jaar in Nederland zo’n 4 miljard dollar.

Er is door de AFM al vaker een waarschuwing uitgegaan voor de risico’s van een markt welke nog ‘in de kinderschoenen’ staat en het merendeel van de Nederlandse investeerders is zich daarvan beslist bewust volgens het onderzoek.

Rappende cryptomiljonair

De rapper Lil’Kleine heeft alle vertrouwen in de crypto-toekomst zo blijkt. Hij heeft aangekondigd via Instagram dat hij de eerste rappende miljonair van Nederland zal worden. Hij gat zich aansluiten bij ICO Headstart, het bedrijf van voormalig DSB- topman Dirk Scheringa. Het is niet duidelijk wat de rol van de rapper bij het bedrijf wordt.

ICO Heastart werd vorig jaar opgericht en heeft als doel ondernemers te helpen met ICO’s, Initial Coin Offering. Dit is de beursgang voor munten en hierbij krijgen de investeerders geen aandelen maar munten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here