bitcoin herstelt na paasweekend

Na een dramatisch verlopen weekend is er licht herstel voor cryptomunten tijdens tweede Paasdag. Afgelopen zondag verloor bitcoin opnieuw terrein en daalde tot onder de 6500 dollar. De nummer twee op de cryptomarkt, de ethereum, zakte tot onder de 370 dollar.

Op maandag heeft er weer enige stabilisatie plaats gevonden en steeg de bitcoin tot iets boven de 7000 dollar. De koers van ethereum veerde weer op naar de 390 dollar en de nummer drie van de grootste cryptomunten, de ripple, ging weer terug naar 0.49 dollar.

Afgelopen week werd er door analisten bij de London Block Exchange gesteld dat het niveau 7700 dollar voor bitcoin een ‘key support level’ is. Volgens de analisten is het feit dat de munt onder dat steunniveau is gekomen een teken van grote deuken in het marktsentiment. 

Na de enorme stijgingen in 2017 staan de cryptomarkten al maanden flink onder druk. Van de enorme piek van 800 miljard dollar in december 2017 is de totale marktwaarde teruggevallen tot iets meer dan 260 miljard dollar op maandag jl. Deze terugval is vooral te wijten aan afnemende interesse bij consumenten door zorgen over regulering en oplichtingspraktijken in de markt.

De cryptomarkt verloor over het eerste kwartaal van dit jaar zo’n 345 miljard dollar in totaal.

Bitcoins kopen? Ga dan snel naar Litebit om nu nog te kunnen profiteren van de aankomende waardestijgingen.

GA NAAR LITEBIT >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here