Malta bitcoin paradijs

 Naast een financiële sluiproute wordt het eiland malta nu ook een toevluchtsoord voor bitcoinbedrijven. Wordt Malta een bitcoin-paradijs? Onlangs is de grootste cryptobeurs ter wereld, Binance, verhuisd naar het eiland en daar zal het niet bij blijven.

Door Gaby de Groot van het Financieel Dagblad wordt uitgelegd waarom Malta zo aantrekkelijk is voor de cryptobedrijven. Vorig jaar heeft Joseph Muscat, de premier van Malta, een strategie bekendgemaakt waarmee de techniek achter de cryptomunten, de blockchain, is te promoten. Malta wil het eerst land zijn die zijn economie laat draaien op bitcoin. Zij hopen bedrijven te lokken en willen niet alleen koploper zijn. De eerste stap met de komst van Binance is daarmee gezet. Binance, met een hoofdvestiging in Hongkong, is de grootste cryptobeurs ter wereld. Zij werden door Japanse toezichthouders gedwongen te stoppen in Japan en Malta heeft dus precies op het goede moment toegeslagen. 

Bitcoin europese unie

Gaby de Groot deed vorig jaar onderzoek naar de Paradise papers en toen viel zijn oog op Nederlandse bedrijven die op Malta een dependance openden. Het ging toen om online gok bedrijven. Gebleken is dat de hele kamer van koophandel in de Paradise Papers stond, zowel Europese gok bedrijven als grote Nederlandse bedrijven openden allemaal een bedrijf op Malta. Vraag is nu waarom dit is gebeurt. Malta heeft eigenlijk net als nu met de bitcoin, een trucje uitgehaald. Door alle wetten en regels aan te passen met toezichthouders en een vergunningstelsel is het heel prettig om je daar als bedrijf te vestigen.

Europese Unie

Aangezien Malta lid is van de Europese Unie zijn de vergunningen geldig in heel Europa. Door Japan worden er nu strengere regels ingevoerd rond de cryptomunten en Zuid-Korea heeft dit al gedaan. De grote vraag is nu wat Brussel gaat doen.

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here