Groot nieuws vanuit Antwerpen. De grootste haven van België en de tweede grootste Europee haven als je kijkt naar container capaciteit gaat experimenteren blockchain voor de automatisering van logistiek.

De Antwerpse haven gaat een samenwerking aan met de blockchain start-up T-Mining. Via deze manier wilt de haven de interactie tussen klanten onderling en tussen klanten van andere stakeholders versnellen. Door gebruik te maken van deze technologie worden er kosten bespaard en wordt er sneller verhandeld.

Om maar een voorbeeld te geven. Bij het transport van één container zijn er 30 verschillende partijen betrokken, chauffeurs, havenmeesters, lossers, etc etc. De hedendaagse communicatie gaat via de telefoon, e-mail of fax en daardoor zijn menselijke fouten een hedendaags probleem. Een betrouwbaar automatiseringsnetwerk kan je vele miljoenen euro’s aan kosten besparen.

Niet alleen de haven van Antwerpen experimenteert met deze technologie. Onze eigen Rotterdamse haven, de grootste containerhaven van Europa experimenteert al sinds eind 2016 met de blockchain technologie in de logistiek.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here