Blockchain is erg in trek, dat kan toch bijna niemand ontgaan zijn. Er zijn steeds meer mensen en bedrijven die deze nieuwe ontwikkeling tot op de voet volgen. Jammer is dat met name het financiële aspect, de coin welke als betaalmiddel gebruikt word, overal aan de orde komt terwijl er steeds meer mogelijkheden voor de blockchain zijn.

Er zijn eindeloos veel nieuwe kansen voor blockchain zoals bijvoorbeeld voor logistieke partijen. Zij kunnen hun totale proces op blockchain brengen. Het wordt dan voor klanten bijvoorbeeld mogelijk om de gehele route welke hun pakket aflegt tot op de voet te volgen. Ook zijn er al tuinders en boeren bezig om hun processen met behulp van blockchain inzichtelijker te maken. Er is nog niet zolang geleden een ICO (initial coin offering) geweest voor een startup betreffende een verzekering. InsurePal, zoals deze startup genoemd is, heeft plannen om de eerste crypto-verzekeraar te worden voor onder andere autoverzekeringen. Deze ontwikkeling wordt nauwgezet gevolgd door autoverzekering vergelijkende instanties.

InsurePal

Insurepal heeft het idee om op basis van sociale bewijskracht een verzekeringsproduct te ontwikkelen. De leden van de InsurePal community krijgen een soort betrouwbaarheidsstatus en controleren elkaars handelen. Als lid kun je garant staan voor de schade van een ander lid. De controlerende functie van het netwerk zou het succes zijn van deze formule, alles is volledig transparant en inzichtelijk. Tijdens de investeringsronde heeft het bedrijf 18 miljoen dollar opgehaald en dit wordt gebruikt voor verdere ontwikkeling en implementatie van het verzekeringsproduct.

Als het om het ‘legale’ stuk gaat dan staat het bedrijf natuurlijk voor een grote uitdaging. InsurePal probeert met deze blockchain technologie een totaal vernieuwd verzekeringsmodel te realiseren met een verzekeringmaatschappij en adviseurs als tussenpersonen. Dit kan uiteindelijk voor de consument positieve effecten hebben. Denk hierbij aan een  goedkopere maandpremie en snelle afhandeling van schades.

Als je geïnteresseerd bent in deze startups blijf dan ons nieuws volgen. Er zullen de komende tijd veel nieuwe en interessante ICO’s op de markt komen. Het is altijd goed en belangrijk om te kijken naar het ‘probleem’ wat zij willen oplossen. Het bouwen van een blockchain zal niet voor elk doel of proces functioneel zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here