IMF voor extra beveiliging crypto's

De directeur van het Internationaal Monetair Fonds Christine Lagarde schreef onlangs in een blog dat de opmars van bitcoin en andere digitale valuta’s meer veiligheid zouden kunnen opleveren voor het financiële systeem. De vooruitgang van cryptovaluta en de technologie hierachter kan een positieve invloed hebben op de manier waarop mensen sparen, betalen en investeren.

Het blog van Christine Lagarde werd gepubliceerd aan de vooravond van de jaarlijkse ledenvergadering van net Internationaal Monetair Fonds (IMF) en is opvallend. Zij publiceerde een maand geleden nog een blog welke over de duistere kanten ging van de cryptowereld. Ze waarschuwde daarin onder meer dat de anonieme digitale valuta’s de mogelijkheid geven voor het financieren van terrorisme en witwassen van geld. Na de publicatie van dat blog daalde de prijs van een bitcoin met 1000 dollar binnen 24 uur.imf blockchain

Meer efficiëntie

Het IMF is van mening dat de blockchain-technologie de financiële markten efficiënter kan maken. Er zijn bijvoorbeeld minder tussenpersonen nodig als contracten worden geautomatiseerd. Als nog een voordeel wordt genoemd de veilige opslag van gegevens en het beschermen van eigendomsrechten in opkomende economieën.

Daarnaast zijn transacties met digitale valuta’s snel en ‘goedkoop’ en hebben ze meteen ‘een deel van het gemak van cashgeld’ volgens het IMF. Het gaat daarbij vooral om internationale betalingen volgens het blog. Bitcoins en andere cryptomunten hebben in de supermarkt niet het gemak van contant geld en daar kunnen de transactiekosten tot 55 dollar oplopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here