Je kan de Bitcoin forken misschien nog wel het beste vergelijken met het openbaar vervoer. Je wacht een ‘eeuwigheid’ en dan komen er 3 tegelijk. Na Bitcoin Gold (BTG) fork en de falende SegWit2X-fork wordt Bitcoin Silver (BTSI) nummer 3. Het team achter BTSI is hetzelfde team wat verantwoordelijk was voor de laatste splitsing van de Bitcoin blockchain en heeft als belofte om het minen van Bitcoin weer gedecentraliseerd te laten reguleren.

Wat weten wij over Bitcoin Silver?

Het is ten eerste nog een gerucht en het nieuws over de nieuwe Bitcoin fork is alleen nog maar verschenen op een bitcointalk forumpagina.

Volgens de post is Bitcoin Silver bedoeld om Bitcoin-mijnbouw open te stellen voor decentralisatie en een munt te produceren met een mijnsysteem die overeenkomt met de idealen van Satoshi “één CPU één stem”. Dit is een voortzetting van de onvrede die veel miners in de gemeenschap voelen met betrekking tot de opkomst van een klein aantal mijnbouwgroepen die in staat zijn om een ​​grote invloed uit te oefenen op het Bitcoin-netwerk en zijn mijnactiviteit.

Wie het precieze team is achter Bitcoin Silver is nog een raadsel maar de argumenten die zij geven zijn herhaaldelijk gebruikt door de teams van Bitcoin Cas en het Bitcoin Gold team.

Vergelijkbaar met de methoden van het Bitcoin Gold-team, willen de Bitcoin Silver-ontwikkelaars het proof-of-work-algoritme van Bitcoin veranderen van SHA256 in Equihash en effectief de behoefte aan gespecialiseerde SHA256-mijnuitrusting afschaffen. Op deze manier zal de mijnbouw voor de munt voor velen kleine miners uitgevoerd kunnen worden omdat de hardware op consumentenniveau in staat zal zijn om de processen uit te voeren

De vork van de Bitcoin-blockchain zal ergens in december plaats vinden, waarbij de vooraf bepaalde blokhoogte nog moet worden onthuld. Het proces zal de processen weerspiegelen die in vorige vorken zijn gebruikt en resulteren in de ontwikkeling voor een ander en nieuwe Bitcoin.

De distributiemethode zal hetzelfde zijn die nu wordt gebruikt door Bitcoin Cash (BCH). Alle Bitcoin-houders die BTC-privé-sleutels bezitten ontvangen Bitcoin Silver met een ratio van 1 BTC = 1 BTSI. In dit stadium is het te vroeg om te bepalen of de vork brede ondersteuning of enige ondersteuning zal ontvangen.

 

BTSI-vergelijking

Levering: 21 miljoen

PoW-algoritme: Equihash

Mijnbouw hardware: GPU

Blokinterval: 30 sec

Blokgrootte (actueel): 1M (2-4M)

Moeilijkheidsinstelling: elk blok

Segwit: Ja

Replay-beveiliging: Ja

Uniek adresformaat: Ja

Er zijn nog te weinig details bekend betreffende deze splitsing omdat het ontwikkelingsteam dit gerucht nog moet bevestigen. Een aantal ‘kenners’ in de cryptocurrency vreesde dat de Bitcoin Cash-vork in augustus de sluizen zou openen voor een groot aantal copycat-alternatieven. Helaas lijkt dit waar te zijn. Op dit moment is het alleen maar afwachten hoe de situatie zich verder ontwikkeld. Als dit project inderdaad van start gaat, zal het ook interessant zijn om te zien welke impact het op de cryptomarkt zal hebben, omdat handelaars in cryptocurrency hebben laten zien dat ze sterk worden beïnvloed door de komst van Bitcoin-vorken.

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here