Na een moeilijke kerst lijkt de digitale munt Bitcoin weer gestabiliseerd te zijn. Nadat de handel in de Verenigde Staten weer was begonnen behield de munt weer zijn koerswinst. De waarde van deze cryptomunt is nu weer gestegen naar de 15.000 dollar.

Stijging van meer dan twintig keer

Afgelopen vrijdag zakte de waarde van de bitcoin in stappen met ongeveer 30 procent. Dit betekende een koers van minder dan 11.000 dollar. Daarna schommelde de koers op en neer. Sinds de zomer steeg de waarde van deze meest bekende digitale munt steeds harder en begin december was de munt voor het eerst meer dan 10.000 dollar waard. Het ging daarna steeds verder en door de toenemende hype rond de bitcoin en andere virtuele munteenheden stapten steeds meer speculanten in. De bitcoin was even een moment meer dan 20.000 dollar waard. Dit betekent een stijging van meer dan twintig keer zoveel ten opzichte van het begin van het jaar.

Ethereum, bitcoin cash en litecoin

Met de bitcoin daalden en stegen ook andere digitale munten mee zoals de ethereum, bitcoin cash en litecoin. Ook deze munten zijn weer wat gestabiliseerd. Redenen waarom de daling ontstond zijn onduidelijk. Het werd mogelijk versterkt door de vele media-aandacht voor de dalende koersen.

 

Bron: www.ad.nl  Bitcoin stabiliseert na moeilijke kerst

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here