Na een onrustige en woelige septembermaand voor de Bitcoin is hij nu weer op een relatief stabiel niveau. Het lijkt er dan ook op dat de Chinese handelaren in de cryptomunt de ontwikkelingen weer afwachten.

Aan het begin van de maand september stond de bitcoin even boven de 5000 dollar. Toen de Chinese toezichthouder op het toneel verscheen veranderde alles in een sneltreinvaart. Als eerste kwam er een verbod op nieuwe munten – ICO’s –  en vervolgens kwam er een aankondiging dat alle handelsplatforms voor de cryptovaluta moesten gaan sluiten.

Dit kwam hard aan in de bitcoin wereld en hierdoor daalde de munt zelfs even onder de 3000 dollar. Er volgde een korte opleving maar dat hij terug zal keren naar de koers van 5000 dollar is waarschijnlijk voorlopig nog niet aan de orde. Op het moment komt de bitcoin amper boven de 4000 dollar uit en koerst hij de laatste weken zo tussen de 3500 een 4000 dollar. Dit is voor Bitcoin begrippen een redelijk stabiele koers.

Het zakenblad Forbes is van mening dat dit komt omdat handelaars een afwachtende houding  hebben aangenomen en eerst zelf willen zien wat de gevolgen zijn van het Chinese ingrijpen voordat zij weer actief gaan handelen. In het blad Forbes zegt  cryptokenner Arthur Haynes dat mensen op zoek zijn naar duidelijkheid uit China. ‘De handelaren zijn de consequenties uit het Chinese ingrijpen aan het evalueren alvorens zijn weer actief zullen gaan handelen’.

Prijzen hoger door extra regelgeving

Oprichter van een blockchainbedrijf Pawel Kuskowski is van mening dat extra regelgeving  en strengere regels wel eens goed zouden kunnen zijn voor de bitcoin koers. Hij denkt dat er binnen afzienbare tijd meer traditionele spelers op de markt gaan komen die zich goed aan de regels zullen houden. Hierdoor zullen de prijzen omhoog gaan stuwen.

 

Bron: www.cryptopoint.nl  –  Bitcoin relatief stabiel, handelaren wachten op China

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here